Siniša Ljepojević: Vlast u Beogradu kupuje vrijeme i vrši kolosalnu prevaru na Kosovu

Siniša Ljepojević: Vlast u Beogradu kupuje vrijeme i vrši kolosalnu prevaru na Kosovu

Ima jedna stara izreka da se ne tovi prase uoči Božića, rekao je novinar i publicista Siniša Ljepojević, iznoseći stav da sve što se sada dešava na Kosovu je prihvaćeno i potpisano prije 10 godina.

„Prihvaćen je proces stvaranja državnosti Kosova“, tvrdi Ljepojević i „sve što je pričano u zadnjih deset godina je laž i obmana u dogovoru sa, prije svega, Amerikancima“.

Ta proces se odvija korak po korak smatra Ljepojević i podsjeća da su registarske tablice potpisane 2016. godine. „Ali se znalo koliki će biti bijes i otpor u javnosti, pa se sačekalo, korak po korak, a vlast je narod zasipala obmanama“.

„Srbi sa Kosova i Metohije su prihvatili te obmane i oni su akteri te nesreće. Naravno, oni imaju svoje razloge, da su bili pod pritiscima i ucjenama jer njihov život u finansijskom smislu zavisi od Beograda, odnosno aktuelne vlasti u Beogradu, iako Srbija ima obavezu da im pomogne, a ne jedan čovjek. Dakle, oni su pristali na tu kolosalnu prevaru i sada nema rješenja.“

On smatra da je nedavna sjednica Savjeta bezbjednosti čista farsa i predstava za narod, „jer je sve u dogovoru sa okupatorm.“

Ljepojević predviđa da iz ovog procesa neće imati koristi ni Albanci, kao ni Srbi, jer se nasilje uvijek vrati onima koji ga vrše.

ISTOK

 

CATEGORIES
Share This