Šamcu 120 hiljada dolara za vodovodnu mrežu

Šamcu 120 hiljada dolara za vodovodnu mrežu

– Opština Šamac i komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ ostvarili su ove godine izvanredne rezultate u okviru druge faze MEG projekta i u konkurenciji 20 opština i gradova plasirali se na četvrto mjesto ostvarivši pravo na bespovratna sredstva u iznosu od 120.000 dolara za proširenje vodovodne mreže, kazao je Srni načelnik opštine Đorđe Milićević.

Milićević je dodao da je opština Šamac jedna od dvije lokalne samouprave, koje su uprkos jakoj konkurenciji, zadržale svoj plasman kroz dvije faze ovog projekta.

On je podsjetio da je realizacijom prve faze ovog projekta tokom prošle godine obezbijeđen dio finansijskih sredstava za izgradnju vodovodne mreže u Gornjoj Slatini.

Milićević je zahvalio vladama Švajcarske, Švedske i Češke koje finansiraju cjelokupni projekat, te Razvojonom programu UN koji ga sprovodi.

On je naglasio da se učešćem u brojnim projektima opština Šamac našla na mapi gradova i opština koje svojim zalaganjem i kontinuiranim radom ostvaruju uspješnu saradnju sa međunarodnim organizacijama.

Prvo i treće mjesto zauzima opština Istočno Novo Sarajevo, odnosno Srbac, koje su dobile bespovratnih sredsttava 180 hiljada, odnosno 140 hiljada američkih dolara.

(BN/Srna) Foto: fejsbuk

CATEGORIES
Share This