Petrović ima poruku za Dodika: Možda je kasno da greške ispraviš, ali nikada nije kasno da prestaneš da ih praviš!

Petrović ima poruku za Dodika: Možda je kasno da greške ispraviš, ali nikada nije kasno da prestaneš da ih praviš!

Danas će biti upriličeno otvaranje novoizgrađene zgrade sa stambenim jedinicama u Amajlijama i biće uručeni ključevi stanova porodicama sa statusom raseljenih lica. Ključe porodicama koje će dobiti stanove uručiće predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Tim povodom na fejsbuk provilu oglasio se gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, čiju objavu prenosimo:

– Zarad korektnosti i transparentnosti treba istaći sljedeće podatke:

Višeporodični stambeni objekat sa pripadajućim ostavama, izgrađen je u okviru projekta “Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnog smještaja pružanjem javnih stambenih rješenja.“

Grad Bijeljina je pored poklonjenog zemljišta, obezbijeđenih građevinskih dozvola, uložio 209.000,00 KM za potrebe izgradnje ovog objekta.

Republički nivo je uložio sredstva u iznosu od 833.000,00 KM. Radovi su počeli u aprilu 2022. godine, a završeni su u oktobru 2023. godine.

Javnu nabavku od početka do kraja sproveo je Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije iz Banja Luke, a kompletan nadzor je vršila Republička direkcija za obnovu i izgradnju, koja je i izradila projekat zgrade.

Dakle, podvlačim Grad nije učestvovao u izradi projekta, sprovođenju javne nabavke i nadzoru izgradnje objekta.

Grad nije učestvovao u izboru porodica kojima je stan dodijeljen.

Najavljeno je da će samoj ceremoniji otvaranja zgrade i dodjele ključeva prisustvovati upravo Milorad Dodik.

U prilogu možete vidjeti sastavljen protokol koji nam je dostavljen sa republičkog nivoa, gdje je zamišljeno da ključeve porodicama dodjeljujemo Milorad Dodik, direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Republike Srpske Davor Čordaš i ja.

Nisam željan slikanja i ne kitim se nikada tuđim perjem, Grad jeste dao 209.000 KM, ali glavnica je izdvojena sa republičkog nivoa (833.000KM) i kompletan objekat je rezultat rada sa republičkog nivoa, od projekta, preko javne nabavke, izgradnje i nadzora.

Prepuštam dodjelu ključeva koji su meni bili namijenjeni upravo Miloradu Dodiku, bez trunke sujete.

Jedina molba koju imam to je da se stanovi u kojima se već uveliko uselila vlaga, što mi je juče javljeno, koji su memljivi, a novi, renoviraju i da budu dostojni života naših porodica kojima će biti dodijeljeni. Imamo informaciju da je upravo stan 2 u najlošijem stanju i da je toj stambenoj jedinici prije useljenja potrebno renoviranje iako je stan nov.

Lijepo je doći u našu Semberiju, najveću žitnicu u Republici Srpskoj, u Bosni i Hercegovini, teritoriju na tromeđi triju zemalja, sa najboljim geografskim položajem i najvećim potencijalom.

Moram naglasiti, Semberija je zaslužila mnogo više od 12 stanova, Semberiji pripada mnogo više, Semberija je republičkom nivou dala mnogo više.

Znaš Milorade, tvoj budžet je gotovo isti kao budžet Grada Bijeljina, samo za tebe, da ti odlučuješ kako ćeš ga i kome raspoređivati, ne vidimo da si u Bijeljinu šta uložio, ako je ovih 12 stanova tvoj domet, hvala i to je mnogo.

Kada već dolaziš u Semberiju, podsjetiću te da si primio naše odbojkaše i futsal igrače, slikao se sa njima, i dao si obećanje da će sa republičkog nivoa za svaki dati milion od strane Grada za izgradnju sportske dvorane, biti izdvojen i milion iz republičkog budžeta, e pa Grad počinje sa izgradnjom za koji dan, sproveo je javnu nabavku, čisto da znaš i da budeš upućen.

Isto tako, podsjetiću te da već dvije godine iz budžeta Grada Bijeljina se konstantno uzimaju sredstva za plaćanje spoljnog duga Republike Srpske, samo od početka godine nam je uskraćeno preko 4 MILIONA konvertibilnih maraka.

Žilavi smo mi u Semberiji, izdržaćemo.

Ali i svjesni, da i druge lokalne zajednice trpe, i da se za ove dvije decenije svoje vladavine ne možeš pohvaliti da je bilo gdje, ne u Bijeljini već bilo gdje u našoj Srpskoj, otvorena neka fabrika ili da si presjekao vrpcu za otvaranje nekog kapitalnog projekta.

Umjesto fabrika otvaraju se benzinske pumpe, a danas kod nas zgrada sa 12 stanova od kojih su neki memljivi i još uvijek neuseljivi, i po svemu sudeći to je maksimalni domet.

Ovim svaka priča o boljitku života kada upravo ti i tvoja stranka preuzmete vlast pada u vodu!!!

Svim porodicama koje će danas dobiti stanove želim sreću, miran život i da u zdravlju provode vrijeme u svojim novim domovima.

I tebi Milorade, iskreno i od srca želim dobro zdravlje, da si živ, zdrav i jak svojoj porodici, ali ti isto tako poručujem: ogriješio si se mnogo o Semberiju, ogriješio si se o Republiku Srpsku, ogriješio si se o ovaj napaćeni narod, ogriješio si se o one koji dadoše živote i mladost za ovu zemlju.

Možda je kasno da greške ispraviš, ali nikada nije kasno da prestaneš da ih praviš!!!

(BN)

CATEGORIES
Share This