Raljić: Bespotrebno troše milione pa kamče pomoć od Srbije

Raljić: Bespotrebno troše milione pa kamče pomoć od Srbije

– Sramota je da vlast Republike Srpske koja rasipnički troši milione maraka na nepotrebne stvari i projekte od Srbije kamči novac za rekonstrukciju porodilišta u Banjaluci, navodi Željko Raljić, predsjednik Gradske organizacije SDS Banjaluka i član Glavnog odbora te stranke.

On kaže da, ako je već skoro 40 miliona КM vlast izdvojila za gradnju garaže Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci, ona morala obezbijediti i novac za rekonstrukciju porodilišta na UКC.

„Isto tako smo svjedoci kako državna preduzeća poput Elektroprivrede i Autoputeva Republike Srpske troše milione maraka na reklamiranje i pored toga što imaju monopol na te djelatnosti, nemaju nikakvu konkurenciju, a samim tim niti potrebu za reklamiranjem“, rekao je Raljić i istakao da su troškovi takvih medijskih kampanja u ovoj godini dodatno povećani.

On kaže da vlast Republike Srpske, koje se ne odriče bilo kakvog luksuza, od Srbije kamči pomoć za stvari koje su sami dužni obezbijediti stanovništvu.

„Sjetimo se kako nisu bili u stanju kupiti stalke za infuziju za naše zdravstvene ustanove pa se čekala donacija iz Srbije da bi se to obezbijedilo za naše pacijente“, navodi Raljić.

(BN)

CATEGORIES
Share This