Prodaja zemljišta na Jahorini predmet pravobranilaštva

Prodaja zemljišta na Jahorini predmet pravobranilaštva

Pravobranilaštvo BiH je formiralo predmet nakon odluke Vlade Republike Srpske da proda nepokretnu imovinu na Jahorini, potvrđeno je za Klix.ba.

Riječ je poslu koji je sklopila firma „Drvo-Export“ sa ministarstvom o kupoprodaji državnog zemljišta koje je pod zabranom raspolaganja.

Firma „Drvo-export“ iz Teslića, na čijem čelu je SNSD-ov odbornik Srđan Klječanin, je direktnom pogodbom sa Ministarstvom trgovine i turizma RS kupila preko 56 duluma zemljišta na Jahorini za 41 milion KM.

U pitanju je državno vlasništvo čime je prekršena zabrana raspolaganja državnom imovinom.

Iz Pravobranilaštva BiH za Klix.ba su rekli da su odmah po saznanju za donošenje Odluke Vlade Republike Srpske o načinu i uslovima prodaje nepokretnosti koje se nalaze u okviru posebnog područja Jahorina i objavu Javnog oglasa o prodaji nepokretnosti putem licitacije na lokalitetu „Vučiji most“ na Jahorini od 03.01.2024. godine, formiralo predmet i preduzima odgovorajuće pravne radnje prema nadležnim upravnim i pravosudnim organima.

Saznajemo i da je Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske na čijem čelu je ministar Denis Šulić (SNSD) nije obustavilo aktivnosti o prodaji zemljišta ukupne površine 56.405 metara kvadratnih iako su dobili upozorenje Pravobranilaštva BiH 11. januara. 2024. godine.

„Pravobranilaštvo BiH će u vezi s ovim slučajem preduzeti i druge radnje u skladu sa Zakonom o privremenoj zabrani raspolaganja državnom imovinom Bosne i Hercegovine i odlukama Ustavnog suda BiH“, naveli su.

U Pravobranilaštvu je trenutno aktivno više od 1.200 predmeta koji se odnose na zaštitu državne imovine u Bosni i Hercegovini.

(Klix) Foto:Capital

CATEGORIES
Share This