PRIJETNJE ADVOKATU I PORODICI ALEKSANDRA MACANA – Tomić hoće da  napusti BiH!

PRIJETNJE ADVOKATU I PORODICI ALEKSANDRA MACANA – Tomić hoće da napusti BiH!

Advokat Dušan Tomić, koji pred Kantonalnim sudom u Sarajevu brani Aleksandra Macana, jednog od trojice optuženih za ubistvo dvojice sarajevskih policajaca, kaže da je životno ugrožen i da će, ukoliko ništa nadležni, hitno, ne preduzmu biti prinuđen da napusti Bosnu i Hercegovinu.

Tomić ističe da je u dramatičnoj situaciji i Marijana Macan Savčić, poslije svjedočenja u tom predmetu, kojoj je jedan od optuženih  rekao u sudnici „da pozdravi oca“, a prije toga je pitao: Šta bi bilo da neki nastavnik fizičkog udari kumče  (Marijanin sin pr.a) loptom u glavu?

– Zaprepaščujuće je da optuženog za ubistvo policajca, inače kuma kome se, vjerovatno, nije svidjelo njeno svjedočenje, sudija  nije udaljio iz sudnice – kaže Tomić.

-Svašta sam doživio, vidio i čuo u karijeri, ali ovako nešto -nikad!, dodao je on.

Tomić kaže da ga nepoznati ljudi neprestano prate automobilima, uhode na svakom koraku, fotografišu o čemu je obavjestio i SIPU, koja je o tome obavjestila i Sud BiH, Kantonalni sud u Sarajevu, ali i tužilaštva BiH i Kantona Sarajevo, ali da reakcije nadležnih, i dalje, nema.

-Zato ostajem pri tome da ću da otkažem sva punomoćja i da napustim BiH, vrlo brzo, ako se nešto ne preduzme – poručuje Tomić.

ISTOK

CATEGORIES
Share This