Prihvaćen važan zakon o PDV-u koji je predložio SDS

Prihvaćen važan zakon o PDV-u koji je predložio SDS

– U Domu naroda BiH prihvaćen prijedlog koji je Srpska demokratska stranka još prije sedam mjeseci uputila u proceduru. Zahvaljujući ovoj inicijativi SDS-a sačuvaće se radna mjesta u Republici Srpskoj, istakao je Milan Miličević, predsjednik Srpske demokratske stranke

„Srpska demokratska stranka je danas u Domu naroda BiH podržala izmjene zakona o PDV-u kojim se povećava prag za ulazak i PDV sa 50 hiljada na 100 hiljada КM ali moramo podsjetiti javnost da nije bilo opstrukcija od strane vladajućih stranka a prije svih SNSD i HDZ naši privrednici bi ovaj zakon imali još prije sedam mjeseci kada ga je SDS uputio u proceduru“, pojasnio je Miličević.

„Radi se o zakonu od izuzetne važnosti za našu privredu i jedan je od zahtjeva Zanatsko-preduzetničke komore Republike Srpske koja zapošljava 50 hiljada ljudi. Još prije sedam mjeseci poslanici Darko Babalj i Mladen Bosić, na prijedlog Zanatsko-preduzetničke komore koja okuplja 25 hiljada poslovnih subjekata u Republici Srpskoj, uputili su izmjene zakona o PDV-u u proceduru“, naglasio je Miličević.

Miličević je podsjetio da je Zanatsko-preduzetnička komora čak tražila da limit ulaska u PDV bude 120 hiljada КM imajući u vidu da je taj prag u Srbiji oko 133 hiljada КM.

„SDS je od početka aktuelnog mandata uputio više reformskih inicijativa, kao što su zakon o PDV-u i zakon o sukobu interesa u institucijama vlasti, koji imaju u cilju poboljšanje životnog standarda građana.“, poručio je Miličević.

(BN)

CATEGORIES
Share This