Pitajte Radmanovića za presudu Suda u Strazburu?

Pitajte Radmanovića za presudu Suda u Strazburu?

„Radmanović je kao član Predsjedništva BiH 2012. godine predložio Evropskom sudu za ljudska prava farisa Vehabovića za sudiju na devetogodišnji mandat što je sud i prihvatio. Vehabović je i kao sudija bio dugogodišnji lobista različitih apelacija pred Evropskim sudom za ljudska prava kojima se pokušavao po nalogu bošnjačke politike primijeniti državni karakter Bosne i Hercegovine od države dva entiteta i tri naroda u građansku državu.

Ako pročitate Vehabovićeve kolumne u medijima kojima on savjetuje kako da se promijeni državni karakter Bosne i Hercegovine jasno je da je Radmanović te 2012. godine imenovao građanskog lobistu u Evropski sud za ljudska prava“, poručio je Govedarica.

On je kazao da sve apelacije prema Evropskom sudu za ljudska prava koje je političko Sarajevo kandidovalo ima pečat farisa Vehabovića kojem je mandat u Sudu u Strazburu upravo omogućio Nebojša Radmanović.

„Кada već saziva posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske o presudama Suda u Strazburu, Dodik bi trebao da pozove Radmanovića da Narodnoj skupštini a i javnosti objasni zašto je imenovao Vehabovića u Sud u Strazburu“, poručio je šef Кluba poslanika SDS i dodao:

D“a cinizam bude potpun potrudio se juče Radmanović koji je u izjavi za Srnu osudio novu presudu Suda u Strazburu kazavši da: „nova presuda Evropskog suda za ljudska prava ne poštuje ustavne norme BiH, neprimjenjiva je u njoj i samo može izazvati veće probleme od postojećih. Odluke su potpuno van normi života u BiH, koji se zasniva na ravnopravnosti naroda i entiteta“.

Radmanović bi Narodnoj skupštini Republike Srpske ali i svom partijskom šefu Miloradu Dodiku morao da objasni da li je te 2012. godine ispao krajnje politički naivan kada je izglasao Harisa Vehabovića u Evropski sud za ljudska prava? Ili je ipak taj njegov potez nalog Milorada Dodika kojim je još tada zarad sarajevskih fotelja trgovao interesima Republike Srpske? Razmiljšajući šta je od ovoga tačno, više sam mišljenja da je Dodik naredio Radmanoviću da imenuje Vehabovića“, zaključio je Govedarica.

(BN) Foto: Arhiva

CATEGORIES
Share This