„Ovo nije odbrana Republike Srpske, već odbrana ogromnih milijardi“

„Ovo nije odbrana Republike Srpske, već odbrana ogromnih milijardi“

Direktor Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) Zijad Bećirović komentarišući današnje ročište Milorada Dodika u Sudu BiH, ocenio je da ovo nije odbrana Republike Srpske, već je odbrana ogromnih milijardi koje ima Dodik.

„Moramo znati da je Dodik podržao odluku visokog predstavnika koju je nametnuo za finansiranje izbora, onda je visoki predstavnik suspendirao Ustav BiH i instalirao Vladu BiH i onda je ta Vlada postala partner Dodiku“, izjavio je Bećirović i dodao:

„Ako je nešto nelegalno onda je nelegalno u cijelom lancu. Dodik to tumači na način kako njemu odgovara. Došlo je da sve ono što on govori mogu okačiti mačku o rep. Sudski postupak je ozbiljan proces.“

Sud se mora poštovati, kaže Bećirović, i svi ti incidenti mogu biti dodatni predmet sudu.

„Sve što pokazuje, ako postoji utemeljenost optužnice, postoji velika vjerovatnoća da sve što je napisano u optužnici bude potvrđeno sudskom odlukom“, istakao je on.

„Ovdje nije odbrana Republike Srpske već je odbrana ogromnih milijardi koje ima Dodik. Vidimo kako običan svijet živi. Zbog toga je veliko nezadovoljstvo protiv Dodika. Pokazalo se i na izborima. On je i dalje mezimac SAD-a. Moraju imati nekoga ko će služiti njihovim interesima“, zaključio je Bećirović.
(BN) Foto:Arhiv/IFIMES
CATEGORIES
Share This