Ovo je novi šef Predstavništva RS u Vašingtonu

Ovo je novi šef Predstavništva RS u Vašingtonu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik potpisao je ukaz o opozivu Obrada Kesića i imenovanje Drine Vlastelić Rajić za novog šefa Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu.

U odluci koja je danas objavljena u Službenom glasniku RS navodi se da se Drina Vlastelić Rajić na dužnost šefice Predstavništva RS postavlja od 1. oktobra.

Prema dostupnim informacijama, Vlastelić Rajić je do sada bila zaposlenik Predstavništva RS, odnosno izvršni službenik i viši savjetnik u Kancelariji za saradnju, trgovinu i investicije kako ona navodi na svom profilu na Fejsbuku.

Dosadašnji šef Predstavništva RS u Vašingtonu Obrad Kesić podnio je 4. jula ove godine ostavku na tu funkciju. On je imenovan za šefa Misije BiH pri EU u Briselu i početkom oktobra je predao akreditivna pisma predsjedniku Evropskog savjeta Šarlu Mišelu.

Rad Predstavništva RS u glavnom gradu SAD, kao i rad ostalih Predstavništva RS obavijen je velom tajne. Javnost u Srpskoj nema nikakve informacije o rezultatima njihovog rada, a posebno je upitna svrsishodnost rada Predstavništva u Vašingtonu, jer su svi nosioci najviših funkcija RS završili na crnoj listi i pod sankcijama SAD.

Upravo zbog tih sankcija nedavno su srušeni sajtovi institucija Republike Srpske.

(Capital) Foto:Agencije

CATEGORIES
Share This