OC „Jahorina“ nastavlja da troši milione i zapošljava nove radnike

OC „Jahorina“ nastavlja da troši milione i zapošljava nove radnike

Olimpijski centar (OC) „Jahorina“ planira potrošiti čak 2,7 miliona KM na osvjetljenje, a raspisali su i oglas za prijem 52 radnika za Ski centar „Igrišta“ mada nije jasno kako sve to namjeravaju izvesti obzirom na to da im je aktivan samo jedan račun, dok je ostalih 16 već nekoliko dana u blokadi.

Konkretno, OC je odlučio da grupi ponuđača koja se sastoji od preduzeća „WS Light“ i „Eneco“ iz Pala da ugovor vrijedan 2,7 miliona maraka za radove na osvjetljenju.

Kako je navedeno u Odluci o izboru najpovoljnijeg ponuđača, ponuda ovih firmi je bila najprihvatljivija.

Vlada osvjetljava „Jahorinu“

Izmjenom i dopunom privremenog plana nabavki Olimpijskog centra ranije je predviđeno da će za radove na osvjetljenju biti ukupno izdvojeno 8,8 miliona maraka, a zamišljeno je da „Jahorinu“ osvjetli Vlada Republike Srpske, odnosno da ovaj projekat bude finansiran kroz subvencije.

Osim što su naumili da osvijetle „poslovno čudo“ kako je ranije nazivana Jahorina, uprava Olimpijskog centra planira i da zaposli 52 radnika na „Igrištima“ nadomak Vlasenice.

Potrebni su im rukovaoci žičara, vozači, magacioneri, higijeničari, kontrolori karata, čuvari, radnici spasilačke službe, kao i stručni saradnici za informacione tehnologije.

Kako je navedeno u oglasu za posao rok za podnošenje prijava je 24. novembar ove godine, a neblagovremene prijave se neće uzimati u obzir.

FOTO: Screenshot

Naime, kako je ranije rečeno OC „Jahorina“ planira otvoriti „Igrišta“ 15. decembra.

Olimpijski centar je i prethodnih dana raspisivao konkurse za nove radnike, tako da se broj novi broj radnika koje traže kreće oko 60.

Podsjećamo, OC „Jahorina“ planira i novo milionsko zaduženje iako nemaju novca da vraćaju ni postojeće kredite, o čemu je CAPITAL pisao u tekstu„Jahorina“ iz potpune blokade traži garancije Srpske za novi kredit

Kada su u pitanju neka od posljednjih zaduženja, važno je podsjetiti da je krajem 2022. godine Vlada Republike Srpske OC „Jahorina“ dala garanciju za dugoročno kreditno zaduženje od skoro 37 miliona maraka, a o čemu je CAPITAL prvi pisao.

Olimpijski centar se i 2021. godine zadužio 55,6 miliona maraka i to kod četiri banke na deset godina.

Piše: Bojana Ninković/CAPITAL
CATEGORIES
Share This