Nisam očekivao da će doći do ovog diktatorskog zakona

Nisam očekivao da će doći do ovog diktatorskog zakona

Današnje potpisivanje ukaza o proglašenju Zakona o kriminalizaciji klevete, posljednji je stadijum u procesu totalitarizacije Republike Srpske i stvaranja diktature u kojoj se nameće jednoumlje, kaže Milan Miličević, predsjednik SDS.

– Кriminalizacija klevete je najbolji pokazatelj straha i opasnosti koju vlast osjeća jer je itekako svjesna katastrofalnog stanja u Republici Srpskoj i negativnog raspoloženja koje vlada u narodu, kaže Miličević i dodaje da je strah od promjene vlasti u njihovim redovima sveprisutan.

„Iako svjestan svega, smatrao sam sve do sada da će preovladati razum i da do potpisivanja ovog diktatorskog zakona ipak neće doći. Nažalost, očigledno da je razum u redovima vlasti već odavno misaona imenica i umjesto da koračamo naprijed, vlast je odlučila da nas vrati u najmračnije periode evropske istorije“, naveo je Miličević.

Dalje naglašava da ovim zakonom vođa sebi omogućava da govori šta poželi, optužuje i zatvara slobodnomisleće ljude i medije, ali će isto tako, u maniru zadnje kukavice, pokušati da zabrani da istina o njemu, kriminalnim radnjama, malverzacijama vlasti i njihovih satelita izađe na vidjelo.

„Srpski narod je od svog postanka nosio oreol slobodarskog, a u istoriji se borio i protiv mnogo većih i opasnijih izazova. Srpska demokratska stranka, po cijenu institucionalnog progona od strane diktatorske vlasti, nikada neće prestati da govori istinu jer je sloboda govora jedan od osnovnih ideoloških stubova Srpske demokratske stranke i to će i ostati“, navodi lider SDS-a i dodaje da se sloboda se ne može ugušiti i ona će ponovo zavladati Republikom Srpskom.

(BN) Foto: Arhiva

CATEGORIES
Share This