Nije Stevandić mjera nacionalne politike, nego njena sramota i deformacija

Nije Stevandić mjera nacionalne politike, nego njena sramota i deformacija

Predsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić je u izjavi za banjaluka.net napao Mirjanu Orašanin poslanicu SDS da je svojim izjavama o „ratnohuškačkoj politici“ vlasti u RS na istom fonu politike koju vodi Kristijan Šmit i političko Sarajevo.

Pri tome je kao osobu koja je „odbranila čast SDS“ apostrofirao članicu Predsjedništva SDS Aleksandru Pandurević.

„Mi smo u Narodnoj skupštini imali situaciju da nas gospođa Orašanin iz Bijeljine optuži za „ratnohuškačku politiku“, što je kopiranje izjava Kristijana Šmita. Ali je čast SDS-a spasila Aleksandra Pandurević koja je javno poručila Šmitu: „More marš“. Tako, vidjećemo šta će u SDS-u da pobjedi – ta struja koja govori „more marš“ ili ova koja rukovodstvo Republike Srpske targetira da vodi ratnohuškačku politiku, što je matrica Bakira Izetbegovića i onih koji žele da ukinu Srpsku“, rekao je Stevandić za banjaluka.net.

Zbog pomenute izjave Aleksandru Pandurević je „pohvalila“ i članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i očigledno je da SNSD igra na neku kartu proizvođenja frakcija unutar SDS kojim bi se opravdala politika koju vode.

Što se tiče konvertitske politike Nenada Stevandića koju jedino nadmašuje njegova bolesna ambicija za foteljama, dovoljno je samo podsjetiti na njegove svojevremene izjave o kriminalu Milorada Dodika još iz vremena kada je unutar SDS-a vodio antikorupcijski tim i bio najveći kritičar politike koju danas zdušno podržava. Ali, vremena i interesi su se promijenili i ta mu politika nije očigledno donijela pozicije koje danas ima.

Ali, tada je bio i na meti režimskim medija i kritika Milorada Dodika:

U svakom slučaju, Stevandić i njegov politički i ljudski profil nikako ne mogu da budu mjera za nacionalnu politiku, nego njena najveća sramota i deformacija. Jer se radi o osobi sumnjivog integriteta, a rat je faza koja bi mu najmanje išla u prilog i koju on nikao ne bi trebao da pominje. Kao i poslijeratna uloga „trojanskog konja“ SDS-a sa balkona podrške Biljani Plavšić kada su zajedno sa Dodikom rušili legitimne institucije Republike Srpske i svim sredstvima udruženi sa visokim predstavnicima smjenjivali izabrane srpske funkcionere.

Račun za te usluge Stevandić je uspio da namiri tek u najnovijoj fazi vladavina Milorada Dodika. Tada je ostao kratkih rukava, a kocke su mu se tek sada složile, kada bi da drži lekcije o nacionalnoj politici i razvrstava patriote od tzv. izdajnika.

ISTOK

CATEGORIES
Share This