Nestorović: Saradnja sa Dodikom biće još bolja

Nestorović: Saradnja sa Dodikom biće još bolja

On je najavio širenje pokreta u Republici Srpskoj i još bolju saradnju sa Dodikom.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas sa poslanicima u Narodnoj skupštini Srbije Branimirom Nestorovićem, Brankom Lukićem i Aleksandrom Pavićem. Nakon sastanka obratili su se medijima.

Dodik je izjavio da su oni spremni da brinu za srpske interese i zahvalan sam što su bili naši dragi gosti.

Kako je kazao razmijenili su razmišljanja o svemu, pa i o Kosovu i Metohiji.

„Ta situacija pokazuje da je međunarodni faktor ciničan jer je Kosovo dio Srbije, a većina zemalja nije priznala nezavisnost. Cilj je da se Srbima tamo zagorča život“, kazao je Dodik.

Što se tiče Republike Srpske, u sličnoj smo situaciji kao Kosovo, kaže Dodik, zbog pritisaka amerikanaca i britanaca i EU koja je izgubila svoj subjektivitet i ima ozbiljne probleme.

„Želimo da Republika Srpska i Srbija zajedno sarađuju, a cilj je da Republika Srpska izgradi svoju nezavisnost sposobnost i jake veze sa svima i sa Srbijom. BiH je zemlja u raspadu protektorat kojim upravljaju ljudi kao Šmit. To je kretanje BiH ka njenom nestanku“, dodao je Dodik.

Poslanik liste „Mi – Glas iz naroda“, Branimir Nestorović izjavio je da je zadovoljan sastankom.

„Mi smo se kao stranka sakupili osjećajući ugroženost naroda neuvođenje sankcija Rusiji, borba za Kosova i nezavisnost Srpske su naši ciljevi. Narod u Srbiji prepoznao da je vrijeme za promjene i pobjede.

Naš pokret nije samo ograničen na Srbiju mi ćemo se širiti i nemamo političke ambicije već da afirmišemo ideju da svi treba da živimo u istoj državi što ćemo u skupštini Srbije i pokrenuti, kao i to za automatsko dobijanje državljanstva“, kazao je Nestorović dodajući da neće ulaziti u vlast sa SNS-om u Beogradu.

„Zalažemo se za nove izbore u Beogradu“, kazao je Nestorović.

On je najavio širenje pokreta u Republici Srpskoj i još bolju saradnju sa Dodikom.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This