Nakon napada Ljubiše Petrovića, Rado Savić omekšao stav: “Nisam za otvaranje rudnika litijuma na Majevici”

Nakon napada Ljubiše Petrovića, Rado Savić omekšao stav: “Nisam za otvaranje rudnika litijuma na Majevici”

U objavi na društvenim mrežama, Savić se obratio “dragim sugrađanima”, navodeći da je “poslije svega, protiv otvaranja rudnika litijuma”.

– Ovih dana, praktično od oktobra mjeseca pa do danas, traje polemika oko litijuma i istraživanja koje je provedeno kao i o potencijalnoj eksploataciji. Jasno je da su građani uplašeni i uznemireni za zdravlje i životnu sredinu, nemaju povjerenja i negoduju na svakom koraku. Pratio sam stanje i u početku bio stava da sve treba staviti na sto, zbog čega je stvorena lažna slika da sam za otvaranje rudnika – istakao je Savić.

Međutim, iz razloga što javnost misli da je čekanje dokumentacije uvlačenje u nepovratan proces otvaranja rudnika, zato što nema takvog rudnika u okruženju, zato što nema u javnosti dostupnih dokumenata, te zato što je broj ljudi koji se protive ideji otvaranja rudnika sve veći i veći, načelnik Lopara naveo je da je njegova moralna obaveza da bude uz svoj narod.

– Neka bude glas naroda obaveza vlasti! Iz svega navedenog nisam za otvaranje rudnika litijuma na Majevici – poručio je Savić.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This