Najnovije: Rat u Ukrajini, 287. dan – Wagner u Jakovlevki; Snimak poruke ukrajinskih vojnika Zelenskom: “Moli se da Rusi stignu prije nas”

Najnovije: Rat u Ukrajini, 287. dan – Wagner u Jakovlevki; Snimak poruke ukrajinskih vojnika Zelenskom: “Moli se da Rusi stignu prije nas”

Najnovije vijesti iz Ukrajine:

  • Konašenkov tvrdi: Uništen punkt stranih plaćenika

Kod naselja Borovsko u Harkovskoj oblasti uništen je punkt privremene dislokacije jedinice stranih plaćenika koji se bore na strani Ukrajine, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov.

Portparol je dodao da su u oblastima naselja Stupočki u DNR i Zeleni Gaj u Harkovskoj oblasti uništene dvije kontrabaterijske radarske stanice američke proizvodnje AN/TPQ-50.

U napadu na punkt za opravku vojne tehnike u Donjeckoj Narodnoj Republici uništen je višecjevni raketni bacač “Himars” i 48 raketa za njega. U Harkovskoj oblasti uništena je radarska stanica za protivvazdušni raketni sistem S-300. Takođe je uništeno skladište raketnog i artiljerijskog naoružanja Oružanih snaga Ukrajine u Zaporoškoj oblasti.

Prema potvrđenim informacijama, napadom visoko preciznim oružjem kopnenog baziranja na skladište raketnog i artiljerijskog naoružana u jednom od pogona metalurškog kombinata “ArcelorMittal” u Krivom Rogu uništeno je više od 70 raketa za višecjevni raketni sistem “Himars”, dva lansera raketnog sistema “MLRS”, a četiri lansera ovog tipa su teško oštećena, piše Sputnjik.

  • Teško obećanje ukrajinskih vojnika “Zelenskom & co”

Ukrajinski vojnici sa fronta pozdravljaju Zelenskog sa svim  njegovim rukovodstvom i obećavaju da će preživjeti, ali ne zarad pobjede, već da bi ih objesili na Majdanu. I savjetuju „Zelenski & co” da se mole da Rusi prvi dođu do njih, pa postoji šansa da ostanu živi u zatvoru.

  • ⚡PMK „Vagner“ je posle žestokih borbi porazio neprijatelja iz sela Jakovlevka sjeverno od Soledera

U ovom trenutku borbe se nastavljaju u oblasti Jakovlevke. Pošto su se učvrstile u Jakovlevki, ruske trupe će moći da pojačaju pritisak na Soledarsku grupaciju Oružanih snaga Ukrajine.

  • “Dovlače dodatne snage”

Ukrajinska komanda dovukla je dodatne snage u oblasti Artjomovska (Bahmut) u DNR, izjavio je za medije oficir Narodne milicije LNR Andrej Maročko, pozivajući se na obavještajne podatke.

“U rejonu naselja Artjomovsk primjećen je dolazak pojačanja za oružane formacije Ukrajine”, precizirao je on.

Prema njegovim riječima, većina ukrajinskih boraca odmah je upućena u zonu aktivnih borbenih dejstava kako bi se popunili nenadoknadivi i sanitarni gubici. Ostali se još nalaze u rezervi.

Zarobljeni Ukrajinci kod Marinke

  • Ruska vojska aktivno napada u pravcu Donbasa i Limana – iz izvještaja Glavnog štaba Oružanih snaga Ukrajine:

– Rusija koncentriše svoje napore na vođenje ofanzive na Limanski, Artemovski i Avdejevski.

– Ruske trupe su preduzele jurišne akcije na području Belogorovke LNR i Verhnekamenskog, Spornog, Jakovlevke, Bahmuta, Bele Gore, Kurdjumovke, Novobahmutovke, Marinke i Novomihajlovke DNR.

– Na pravcima Kupjansk, Herson i Zaporožje Rusija izvodi odbrambene operacije.

– Rusija je tokom proteklog dana izvela 10 raketnih i 33 vazdušna udara. Objekti su pogođeni u Kramatorsku, Krivoj Rogu, kao i u selu Stepnoe, region Zaporožje.

  • „Ni korak nazad”

Ovo je omiljena fraza čečenskih boraca, koja ih karakteriše na najbolji mogući način.

Na ovim okvirima se može čuti ovaj izraz i rafali mitraljeza koji su ga pratili prema neprijatelju. Sudeći po osmjesima i visokom moralu, vojnici Severnog puka nazvanog po heroju Rusije Akhmat-Khadzhi Kadyrovu iz FSVNG Ruske Federacije ni ne pomišljaju na povlačenje. Nacionalisti koji su se usudili da izazovu naše momke ubrzo su shvatili da to nije dobra ideja. Kao rezultat toga, još jedan pokušaj kontraofanzive je propao, piše čečenski lider Ramzan Kadirov.

O neuspjesima Oružanih snaga Ukrajine i NATO vojnika može se govoriti jako dugo. Šta drugo reći, ako je skoro cijela linija fronta zasejana denacifikovanim ljudima iz raznih zapadnih zemalja. Za sve koji i dalje pokušavaju da se odupru, vrijeme je da se prisjete veoma važne stvari koja im može spasiti bijedni život – ruske trupe se ne mogu obuzdati, zaustaviti, a još više potisnuti. kaže Kadirov.

ISTOK

CATEGORIES
Share This