Akcija “Igraj odbojku i rasti s njom”

Akcija “Igraj odbojku i rasti s njom”

U okviru akcije Evropske odbojkaške konfederacije „Igraj odbojku i rasti sa njom“ predstavnici Odbojkaškog saveza BiH su u Modriči uručili 50 lopti. Uručene su i trake za odbojkaške antene za potrebe nastave fizičke kulture u pet škola u Šamcu, Modriči i Doboju. Ovo je peta akcija koju zajedno realizuju Evropska odbojkaška konfederacija i Odbojkaški savez promovišući odbojku kao sport.

Lopte i oprema uručeni su za oko 500 učenika SŠC “Jovan Cvijić“ i u OŠ “Sveti Sava“ u Modriči, učenicima OŠ „Vuk Stefanović Кaradžić“ u Doboju, te OŠ “Srbija“ u Crkvini i OŠ „Obudovac“.
Lopte i rekvizite predao je Slaviša Kuzmanović, direktor takmičenja Odbojkaškog saveza Republike Srpske, koji je istakao da je riječ o akciji koja se kontinuirano provodi već treću godinu u osnovnim i srednjim školama.
Oprema će mnogo značiti za obavljanje nastave fizičkog vaspitanja, ali i za promociju odbojke i sporta uopšte, istakli su učenici, profesori i direktori škola dodajući da su škole uvijek bile baze za stvaranje budućih sportista.
Uručenju nove sportske opreme u dvorani Kulturno sportskog centra u Modriči prisustovali su polaznici Odbojkaške akademije i članovi mlađih kategorija Odbojkaškog kluba „Modriča Novorpom“, kao i školske ekipe iz Modriče, Šamca i Doboja.
(Radio Modriča)
CATEGORIES
Share This