Gacko: Umjesto odluke o regulisanju saobraćaja donesena odluka o pranju kamiona

Gacko: Umjesto odluke o regulisanju saobraćaja donesena odluka o pranju kamiona

Kako Istok saznaje, lokalna vlast poslije inicijative lokalnog SDS-a kojom bi načelnik opštine trebao da predloži Skupštini opštine odluku kojom se reguliše saobraćaj u lokalnim mjestima i ulicama, danas je načelnik opštine Ognje Milinković izdao nalog da se svi kamioni koji prevoze ugalj kroz gradske ulice, prije nego što prođu kroz gradsku zonu detaljno operu.

I pored toga sto se kamioni peru na ulicama su vidljivi tragovi blata i prljavog materijala pa po svemu sudeći ovo ne moze biti adekvatno rješenje

Međutim, sve ovo dodatno stvara veliku gužvu u dijelu grada gdje se kamioni uključuju na saobrćajnicu jer se u tom dijelu ulice teško mimoilaze oni kamioni koji idu u rudnik po teret i oni kamioni koji izlaze iz rudnika pod teretom i kojima se spira blato sa točkova.
Dakle, nema nikakve sumnje da je inicijativa koju je pokrenulo predsjedništvo SDS Gacko, jednim dijelom urodilo plodom.

Danas se takođe održava sjednica kolegijuma Skupštine opštine Gacko koji treba da zakaže održavanje redovne sjednice lokalnog parlamenta. Kako saznajemo, klub SDS će na skupštinskom kolegijumu zatražiti da se na sledećoj sjednici raspravlja o ovom pitanju i da se donese odluka koja će definisati režim saobraćaja u naseljenim mjestima i ulicama ove lokalne zajednice.

Da li će skupštinska većina predvođena SNSD-om prihvatiti prijedlog SDS-a ostaje da se vidi.

Kamioni čekaju na red za pranje

ISTOK

CATEGORIES
Share This