Mr Igor Braunović predsjednik boraca Srbije i Republike Srpske o zabrani ulaska patrijarhu SPC na Kosmet

Mr Igor Braunović predsjednik boraca Srbije i Republike Srpske o zabrani ulaska patrijarhu SPC na Kosmet

Bez doma ostavili duhovnog oca nacije

Mr Igor Braunović, predsjednik Boračke organizacije Srbije i Republike Srpske, prekaljeni junak sa Kosmeta, sa
najtežih bojišta i narodni poslanik, kaže da je zabrana vlasti lažne države Kosovo da na tu svetu srpsku zemlju i na tlo
južne srpske pokrajine kroči naš presvijetli Patrijarh, koji ne može da dođe u svoj drevni dom slavnu u čuvenu Pećku patrijaršiju, najbolji primjer dokle idu i oni koji su takvu odluku donijeli, „ali i svi koji ih, svih ovih godina, podržavaju,
podržavajući tako nepravdu do neba i pred ljudskim i pred Božjim očima.

-Takva zabrana duhovnom ocu našeg roda svjedoči da neće samo da otmu našu zemlju pradjedovsku i naša dobro, već bi da unište duh i dušu srpskog naroda, što mnogo jačim osvajačima nikad i ničim nije pošlo za rukom -kaže mr Braunović, koga su, takođe, tamošnje vlasti stavile na listu nepoželjnih.

-Znaju oni dobro samo da smo najjači u duhovnom smislu, ali ne shvataju da
se ovako samo brukaju pred cijelim svijetom.Baš se brukaju i oni i njihovi pokrovitelji koji imaju moć, ali ni blizu duhovnu snagu kao mi.

Naše bogomolje, ukazuje mr Braunović, „starije su od većine država koje štite one koji su sebi dali za pravo da čine, pored mnogih drugih, i ovaka nedjela.

-Kao i uvijek, tako i sada, čvrsto moramo biti uz našu majku Crkvu i našu državu, postojani, čvrsti, uspravni i duboko posvećeni vjeri, ali i najvećim ljudskim vrlinama, koje su nas uvijek krasile, krase i krasiće -kaže mr Braunović.

-Ovakvo ponašanje prema velikodostojnicima SPC i našem patrijarhu dokaz je više kako je u toj samoproglašenoj sredini za naše ljude.I, zaista, posle svega ovoga, i onaj ko ne vidi ili nije vidio morao bi da vidi.

CATEGORIES
Share This