Milović i Bago uhapšeni u akciji „Kings“. Traga se za više lica

Milović i Bago uhapšeni u akciji „Kings“. Traga se za više lica

U Akciji koja je danas glavna tema u Hercegovini uhapšena su lica inicijala B. M. i I. B, dok se za više osoba traga, saopšteno je iz MUP RS.

Akciju kodnog imena „Kings“, pod nadzorom Tužilaštva BiH realizovali su „policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske na osnovu međunarodne razmjene informacija sa EUROPOL-om i u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Trebinje i Državne agencije za istrage i zaštitu BiH”, stoji u saopštenju MUP RS.

Cilj je bio da se obezbjede dokazi za niz krivičnih djela za koja se osumnjičeni terete- od organizovanog kriminala, davanja poklona i drugih oblika koristi, nedopuštenog prometa akciznih proizvoda, nedopuštene trgovine, zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, te odavanje tajnih podataka.

Pretres je izvršen na sedam lokacija.

U akciji u čijoj su realizaciji na terenu učestvovali i pripadnici Europola, izvršen je pretres stambenih objekata i prevoznih sredstava koja koriste osumnjičena lica na sedam lokacije na području Trebinja, Berkovića, Posušja, Stoca i Gruda prilikom čega je oduzeto jedno putničko vozilo, veći broj mobilnih telefona, nosača SIM kartica, rokovnika, prenosnih računara, nosača digitalnih medija i službenih dokumenata”, saopštili su iz ministarstva.

„U ovim aktivnostima slobode su lišeni I.B. u mjestu Grude i B.M. u Trebinju, dok se za više lica još traga. Policijski službenci Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, nastavljaju dalju intenzivnu istragu”, stoji u saopštenju.

Kao što smo ranije javili, u akciiji je u Trebinju uhapšen Blagoje Baja Milović, pomoćnik komandira Jedinice granične policije Trebinje, a u Grudama preduzetnik Ivica Bago, koj je javnosti poznat kao neko ko je u samo nekoliko dana skupio 300 hiljada evra za kauciju kako bi ga sud pustio na slobodu. To je jedna od najvećih kaucija ikada određenih u splitskom Županijskom sudu, pisali su mediji prije dva mjeseca. Bago je uhapšen zbog zloupotrebe povjerenja u privredi, utaje poreza i falsifikovanja službene isprave.

U bjekstvu je i Boris (Boban) Ivelja za kojim se traga.

Ranije je iz Tužilaštva BiH potvrđeno da je akcijom obuhvaćen i Zoran Galić, zamjenik direktora SIPA-e i bivši direktor Granične policije BiH, koji je, nakon što je obavešten o hapšenju, pobjegao u Hrvatsku.

Nadležni zbog toga provode istragu i o tome ko je obavjestio Galića o akciji.

Direkt portal

CATEGORIES
Share This