Katastrofalno stanje na magistralnom putu Miljevina-Dobro Polje

Katastrofalno stanje na magistralnom putu Miljevina-Dobro Polje

Sve češći saobraćajni udesi na magistralnom putu od Sarajeva do Foče uzimaju danak u ljudskim životima, a Putevi Srpske ništa ne preduzimaju. Pojedini radovi na sanaciji putne mreže traju godinama.

Prema zadnjim informacijama u mjestu Tuhalji, opština Foča, na magistralnom putu Miljevina-Dobro Polje, jutros oko 08:00 doslo je do odrona velike stijene i sitnog kamenja u na magistralni put.


Prilikom odrona, magistralnim putem je saobraćao teretni kamion fočanske firme Pavgord u koji je stijena udarila.

Nije bilo povrijeđenih, nanijeta je manja materijalna šteta na teretnom vozilu, a na put su odmah izašle ekipe i putarske službe koje su nadležne za održavanje dionice tog magistralnog puta. Saobraćaj nije obustavljan za putnička i manja teretna vozila, a za veća teretna vozila, kamione i autobuse, put je bio privremeno obustavljen, dok nadležne službe nisu izvršile uklanjanje stijene i sitnog kamenja sa mjesta odrona.

U posljednje vrijeme odroni na putu Foca-Dobro Polje su veoma učestali.

Podsjetimo se da je u novembru 2023. život izgubio vozač kamiona iz Dervente, kada je kamen u padu upao kroz šoferšajbnu u njegov kamion i vozač je na je na mjestu preminuo.

Odron prije samo mjesec dana u Tunelu Osija kada je pala betonska oplata od tunela, kada na sreću niko nije prolazio kroz dati tunel.

Uporno se skreće pažnja putarskim službama koje održavaju pomenutu dionicu puta na velike probleme koji se sve češće pojavljuju na ovom dijelu puta. Kao i na radove koji se izvode na, oko i samoj dionici puta, pri čemu se iznose velike količine blata i vode na sam kolovoz i pritom se ugrožavaju sami učesnici u saobraćaju.

ISTOK

CATEGORIES
Share This