Još novca „Igokei“ i Fondaciji „Srpska kuća“

Još novca „Igokei“ i Fondaciji „Srpska kuća“

„Autoputevi Republike Srpske“ donijeli su odluku o dodjeli donacija iz oblasti sporta, kulture, socijalne pomoći i humanitarne svrhe, a posebno je interesantno da će neke od najznačajnih donacija dobiti Košarkaški klub „Igokea“, odbojkaški klub „Radnik“ iz Bijeljine, kao i Fondacija „Srpska kuća.

REPUBLIKA SRPSKA29.12.2023 | 19:59

Još novca "Igokei" i Fondaciji "Srpska kuća"

Konkretno, „Igokea“ iz Aleksandrovca čiji je generalni menadžer Igor Dodik, sin predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, dobiće od Autoputeva 10.000 maraka i to za renoviranje svlačionica i mokrih čvorova.

Interesanto je da će Odbojkaški klub „Radnik“ iz Bijeljine dobiti 5.000 KM i to za projekat OK „Radnik“ u Evropi 2023. Važno je napomenuti da je predsjednik Skupštine OK „Radnik“ Nedeljko Ćorić koji je ujedno i vršilac dužnosti direktora „Autoputeva“.

Donaciju u iznosu od 20.000 KM će dobiti i ženski fudbalski klub „Radnik-Bumerang“ iz Bijeljine . Ovim novcem planiraju adaptirati i rekonstruisati svlačionice na stadionu ovog kluba.

Klub borilačkih sportova „Hektor“ dobio je 4.000 maraka za međunarodnu kik-boks reviju.

Rukometni klub „Borac m:tel“ iz Banjaluke dobio je 5.000 KM i to za nastup ekipe u Premijer ligi.

Kada su u pitanju donacije u humanitarne svrhe najveći iznos je dobila Fondacija „Srpska kuća“ čiji je predsjednik Upravnog odbora Gorica Dodik, kćerka predsjednika Dodika i to za projekat „Srpska kuća, naš zalog za budućnost“.

Kada govorimo o prijavama koje nisu ispunjavale uslove, jedna od njih je i ona Udruženja građana „Centar za razvoj poljoprivrede i sela“ na čijem je čelu Draško Ilić, a koji je tražio donaciju u humanitarne svrhe.

Komisija koja je razmatrala prijave je konstatovala i da je jedna prijava pristigla nakon isteka roka za dostavljanje prijava.

(Capital) Foto:Arhiv

CATEGORIES
Share This