Jedinstvo bez Selaka, Nešića i Čavića, koji otkazuju poslušnost i napuštaju brod koji tone

Jedinstvo bez Selaka, Nešića i Čavića, koji otkazuju poslušnost i napuštaju brod koji tone

Juče je u Banjaluci održana predstava, sastanak vladajućih čiji je domaćin bio Stevandić, koja je imala za cilj da pokaže kako u vladajućoj koaliciji navodno postoji jedinstvo, kako je ustvrdio Dodik, ali je javnosti poslata upravo suprotna poruka! Na današnjem sastanku nije bilo „koalicionih partnera“ i „lidera“ Gorana Selaka, Nenada Nešića i Dragana Čavića, predsjednika SPS-a, DNS-a i NDP-a, bolje reći ostataka stranaka, a u politici ništa nije slučajno!

Zanimljivo da je ova trojica „lidera“ nisu govorili na Posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske i nisu iskoristili priliku da se javnosti obrate sa svečane govornice! Više je nego očigledno da su sve dublje pukotine unutar vladajuće koalicije i da se polako otkazuje poslušnost nervoznom Uzurpatoru, koji je izgubio razum i konce, što je pokazao i danas na konferenciji za novinare nakon sastanka svojim nepovezanim mislima, besmislicama o zabrani dolaska Bajdenu u Republiku Srpsku, homoseksualcima u Holandiji, direktivama režimskim medijima šta treba da rade tnj neprimjerenim istupom, uvredama i napadom na novinara N1 televizije Mladena Vukanovića.

Čavić je politički mrtvac, potpuno je nevažan jer njegova stranka postoji samo na papiru, na njenom čelu je formalno Bojan Šapurić i teško da mogu imati nekoliko odbornika, ali su Selak i Nešić zanimljivo jer su pod potpunom kontrolom Beograda. Svaki važan potez povlače nakon konsultacija na Banjici, gdje je sjedište Službe, i veoma je zanimljivo pratiti njihovo ponašanje jer su vrlo obavješteni, pod kontrolom obavještajnih službi i njihov izostanak nije slučajan. Očito da su spakovali kofere, spremaju se da napuste brod koji tone, čekajući mig kada da krenu.

Dodik je svoj bijes danas iskalio javno i na Sanji Vulić, zbog izjave da će poslanici SNSD-a odvajati dio plate za Željku Cvijanović, što nije u skladu sa direktivom da se ne smije više govoriti o sankcijama, jer ta tema mjesecima izaziva nesanicu. Unutar vlasti kulja kao u grotlu, sistem puca na sve strane, novaca ponestaje, a bez njih se ne može jer nakaradni sistem sa gomilom ulizica troši ogromne svote svakodnevno, a svima je jasno da je režim u terminalnoj dati raspadanja i pitanje je dana kada će prenapregnuti balon da pukne i uruši se kao kula od karata.

 

Nebojša Vukanović

NEBOJŠAVUKANOVIĆ.INFO

CATEGORIES
Share This