I sada je Brčko strateška tačka za Republiku Srpsku

I sada je Brčko strateška tačka za Republiku Srpsku

“Brčko je veza između istoka i zapada Republike Srpske i zbog toga obilježavanje rođendana Srpske ovdje nikada ne smije biti prekinuto”, poručili su članovi Opštinskog odbora SDS-a u Brčkom.

“9. januar, rođendan Republike Srpske, prilika je da se podsjetimo kroz šta su narod sa ovih prostora i Srpska prošli zajedno. Za Brčko, stratešku tačku odbrane Srpske u ratu, taj praznik ima poseban značaj, rekao je Mladen Bosić, poslanik SDS-a u Predstavničkom domu PS BiH.

„To je i sada politički strateška tačka i zato se nadam da će svi oni koji sada vladaju, ali i oni koji će biti vlast u budućnosti u Srpskoj, biti svjesni toga i obratiti više pažnje na stanje u Brčkom, te pomoći državljanima Srpske koji ovdje žive. Nadam se da će nastaviti da se stvara atmosfera saradnje jer mi se čini da još, na svim stranama, postoje oni što bi željeli da ponovo dođe do sukoba. Brčko je mnogo osjetljivo, potrebno mnogo dodatne pažnje i vjerujem da će se to u budućnosti i biti tako“, istakao je Bosić, nekadašnji predsjednik SDS-a.

Na pitanje da li je Srpska u političkom smislu prisutna u Brčkom, Bosić odgovara:

„Apsolutno ne. Srpska se na neki način izmakla od problema u Brčkom, a građani Brčkog koji su državljani Srpske sve manje osjećaju tu povezanost. Potrebno je posebno skrenuti pažnju na taj status jer opastanak i razvoj srpskog naroda u Brčkom ima veliki značaj za opstanak i razvoj Republike Srpske“, naglasio je Bosić.

32. godišnjicu stvaranja Republike Srpske SDS Brčko je obilježio paljenjem svijeća i polaganjem vijenca ispred spomenika srpskim braniocima Brčkog.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This