Praznični prijem u Ugljeviku: Srpskoj srcem udarili temelje

Praznični prijem u Ugljeviku: Srpskoj srcem udarili temelje

Slaveći Dan Republike Srpske, u srcima nosimo puno ljubavi, pažnje i zahvalnosti svima onima koji su najzaslužniji za njen nastanak na ovim prostorima, poručio je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić.

Na današnjem tradicionalnom prijemu u povodu Dana Republike Srpske, Perić je okupio sveštenike Srpske pravoslavne crkvene opštine Ugljevik, predstavnike lokalne Boračke organizacije, privrede, političkih stranaka, direktore preduzeća i javnih ustanova, predstavnike mjesnih zajednica, udruženja i medija.

-U našoj svijesti je velika žrtva onih koji su udarili temelje, branili, odrbanili, sačuvali, onih koji su gradili i grade Republiku Srpsku. Naša dužnost i obaveza je da budemo i marljiviji i bolji, posvećeni idealu za koji su se mnogi žrtvovali, da učinimo sve kako bi srpski narod na ovim prostorima živio u slobodnoj i boljoj Republici Srpskoj-rekao je Perić obraćajući se prisutnima.

Perić je istakao da su svi Ugljevičani ponosni jer je Ugljevik dao ogroman doprinos , za stvaranje, odbranu i očuvanje, ali i za progres Republike Srpske.

Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić čestitao je Dan Republike Srpske sugrađanima i svim žiteljima Srpske.

-Naša Republika je naš simbol slobode, a mi mlađi naraštaji smo ponosni na naše očeve koji su stvorili Republiku Srpsku i zato ćemo se truditi da je u miru očuvamo i da nam vječno živi naša Srpska-poručio je Lazić.

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković čestitao je svim građanima Ugljevika i Srpske krsnu slavu i Dan Republike Srpske uz napomenu da je iz ove podmajevičke opštine u Odbrambeno-otadžbinskom ratu život dao 301 borac Vojske Republike Srpske.

Marinković je istakao da je prije 32 godine proglašenjem Republike Srpske udaren kamen temeljac slobode srpskog naroda.

CATEGORIES
Share This