Dodiku optužnica, a Košarac o deeskalaciji i borbi za fotelje

Dodiku optužnica, a Košarac o deeskalaciji i borbi za fotelje

I dok se vodi oštra polemika u političkim krugovima između vlasti i opozicije o pokretanju istrage Tužilaštva BiH protiv Milorada Dodika u kojim se opozicija naziva najpogrdnijim imenima i proglašava izdajničkom, SNSD-ovi ministri u Savjetu ministara BiH rade svoj posao, kao da se ništa ne dešava. Tako ministar Staša Košarac najavljuje nastavak deeskalacije i borbu za fotelje, a u prioritetu je pozicija ministra finansija BiH.

Republika Srpska ostaje posvećena svom prijedlogu za deeskalaciju krize, na način kako smo to definisali u operativnom planu za izvršnu i zakonodavnu vlast na nivou institucija BiH, rekao je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac.

Košarac je naveo da je nulti prioritet imenovanje ministra finansija i trezora BiH, ističući da ta pozicija pripada SNSD-u i Republici Srpskoj, prema ranijem političkom dogovoru i da o tome ne može biti pregovora.

– Očekujem da predsjedavajuća Savjeta ministara u najkraćem roku uputi u proceduru imenovanje Srđana Amidžića za ministra finansija i trezora BiH, jer je bespredmetno da Savjet funkcioniše u krnjem sastavu – naglasio je Košarac, koji je i član Predsjedništva SNSD-a.

Da li treba podsjećati da se pri tome potpuno ignoriše zaključak Narodne skupštine RS po kojem su svi srpski predstavnici u zajedničkim institucijama BiH obavezni da ne donose nikakve odluke i zakone dok se ne razrješi pitanje Ustavnog suda BiH i prioritetno usvoji odgovarajući zakon koji bi regulisao njegovu strukturu i način rada.

I ko je onda ovdje lud? Možda na kraju krajeva najviše Milorad Dodik jer je svoju glavu stavio na panj, dok se ostali pozicioniraju! Ali pošto znamo da bez njkega ništa ne biva u SNSD, onda smo to mi koji smo predmet njihovih političkih igara. Opozicija je usputni kolateral.

Zato ovi što skaču i u vodu i u vatru za Milorada Dodika, najbolje možda da uskoče u upražnjene fotelje, a da za sve optuže nesposobnu opoziciju. Dok još ima mjesta i dok je na snazi deeskalacija.

ISTOK

CATEGORIES
Share This