Da li će Dodik uzvratiti podršku Cicku Bjelici?!

Da li će Dodik uzvratiti podršku Cicku Bjelici?!

Nakon što je na Sokocu, prema tvrdnjama načelnika, istaknuti kadar SNSD-a i odbornik u SO Sokolac Milan Jolović napao načelnika Milovana Cicka Bjelicu, postavlja se pitanje da li će mu Milorad Dodik uzvratiti podršku koju mu je dao Bjelica nakon podizanja optužnice protiv njega.

Danas oko 11 časova u centru Sokoca očajnički je od strane odbornika u SO Sokolac Milana Jolovića napadnut načelnik opštine Milovan Bjelica, stoji u objavi na sajtu opštine.

Tim povodom hitno se oglasio načelnik koji je slučaj prijavio Policijskoj stanici Sokolac.

„Danas sam u gradu čiji sam načelnik doživio neprijatnost kakvu nisam za trideset godina bavljenja politikom. Odbornik SNSD-a me je javno vrijeđao i prijetio mi zbog nekog navodnog napada na predsjednika opštinskog odbora SNSD-a. Milan Jolović mi je psovao majku i prijetio. O svemu ću obavijestiti policiju. Znajući da Jolović ima običaj da se fizički obračunava sa svojim saradnicima, radnicima i kolegama, smatram da je i moja bezbjednost ugrožena. Frustriranosti se moraju na drugačiji način kanalisati, nasilje nije rješenje već izvor dodatnih problema“ – ističe se u saopštenju načelnika Bjelice.

Milan Jolović

Do sada se ovim povodom niko nije oglasio, ali će biti zanimljivo da li će Milorad Dodik reagovati na ovaj događaj i zaštititi Cicka Bjelicu i osuditi napad svog istaknutog aktiviste na njega, imajući u vidu da je Bjelica jedan od rijetkih iz SDS koji je za razliku od čelnih ljudi SDS uputio otvorenu podršku Miloradu Dodiku nakon podizanja optužnice protiv njega od strane Tužilaštva BiH.

U svakom slučaju treba osuditi svaki oblik nasilja, ali to moraju znati i oni koji na račun političke moći pribjegavaju nasilju, a Dodik je toliko puta manifestovao i nasilničko i kabadahijsko ponašanje da se postavlja pitanje elementarne principijelnosti.

ISTOK

 

CATEGORIES
Share This