Dodikovi poslanici potpisali da ne žele smjenu Heleza

Dodikovi poslanici potpisali da ne žele smjenu Heleza

Izjavu o povlačenju inicijative potpisali su Sanja Vulić, Obren Petrović, Nebojša Radmanović, Ljubica Miljanović, Milorad Kojić, Milan Peković, Miroslav Vujičić te Čedomir Stojanović.

Dodikovi poslanici potpisali da ne žele smjenu Heleza

Klub poslanika SNSD-a i Klub Srba u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine uputili su 27. novembra inicijativu za smjenu Zukana Heleza, ministra odbrane BiH, a danas su istu – povukli.

U inicijativi koju su predložili pa povukli, a koja se odnosi na rekonstrukciju Savjeta ministara BiH, navodi se da je „Helez od trenutka imenovanja na funkciju ministra odbrane, a to je 25. januar, svojim izjavama i postupcima učinio niz štetnih radnji koje su imale i imaju negativan uticaj kako za resorno ministarstvo kojem pripada, tako i za Savjet ministara BiH“.

Te izjave im, očito, više ne smetaju. U dokumentu koji su dostavili predsjedavajućem Marinku Čavari nisu obrazložili razloge povlačenja inicijative.

Izjavu o povlačenju inicijative potpisali su Sanja Vulić, Obren Petrović, Nebojša Radmanović, Ljubiša Miljanović, Milorad Kojić, Milan Peković, Miroslav Vujičić i Čedomir Stojanović.

Zukan Helez, ministar odbrane Bosne i Hercegovine izjavio je ranije da u Republici Srpskoj, na području Rogatice i kod Foče postoje vojni kampovi za obuku, za koje tvrdi, da posjeduje i fotografije.

Helez je navodio da se radi “o nekim mladim ljudima i nekim ljudima iz Rusije”, koji se obučavaju u tim kampovima.

(BN/Radio Sarajevo) Foto: Istraga

 

 

CATEGORIES
Share This