Dodik zahvalio Radišiću: Kume, hvala ti za objekat, da u zdravlju i veselju potrošiš 100 miliona!

Dodik zahvalio Radišiću: Kume, hvala ti za objekat, da u zdravlju i veselju potrošiš 100 miliona!

Nakon što je „Grand trejd“ Mileta Radišića jedini ponudio Upravi za indirektno oporezivanje(UIO) BiH svoj poslovni objekat za sjedište UIO u Banjaluci za ukupno 98,6 miliona KM, Radišićev kum Milorad Dodik, predsjednik RS, oglasio se porukom zahvalnosti Radišiću na svom „Iks“ nalogu.

„Kume, znao sam da ćeš istrajati, da nećeš odustati da nam prodaš svoj arhitektonski dragulj koji krasi našu Banjaluku, a posebno ti se zahvaljujem što cijenu nisi digao ni za jedan fening za sve ove godine! Do sada su nas ovi zlobnici iz takozvane opozicije spriječavali da je kupimo, ali tome je došao kraj. Izbili smo im sve njihove lažne argumente: da je objekat preskup, da ga kupujemo zato što si ti moj kum i slične laži. A namjerno prećutkuju da u cijeloj Banjaluci, a i malo šire, nema ovako veleljepnog i multifunkcionalnog zdanja kakvo je ovo čudo što je moj kum načinio!“, napisao je Dodik na „Iksu“

„Posebno treba istaći da se gospodin Radišić odrekao ekstra profita, jer nam je cio objekat sa parkingom sada ponudio po istoj cijeni kao prije ove inflacije! Gospodin Radišić je, dakle, pristao da bude čak i malo oštećen za ovaj dio koji je inflacija u međuvremenu pojela, samo da bi se doktor Zoran Tegeltija i ostali naši poreznici i carinici konačno lijepo skućili, da se više ne smucaju po kojekakvom altenativnom smještaju.

A zašto je na to pristao?

Prvo, zato što je gospodin Radišić čovjek kojem je opštenarodni interes na prvom mjestu, a tek onda zato što je moj kum! Ja sam ga zamolio istim ovim riječima: kume, nemoj dizat’ cijenu ako Boga znaš, narod nema para, budžet nam nije najpuniji, nismo u prilici da platimo više, ubi nas besparica plus inflacija.

A on će meni: kume, znaš me, znam te. Kum nije dugme – Bog na nebu, kum na zemlji! A da je na mom mjestu bio neko drugi, ko nije kum gospodina Radišića – đavola bi se ovo ovako povoljno završilo! Zato, Mile kume, hvala ti do neba za objekat, da u zdravlju i veselju potrošiš ovih skoro 100 miliona maraka: zaslužio si!“, naglasio je Dodik.

Direktor UIO Zoran Tegeltija zahvalio je i Radišiću i Dodiku na jedinstvenoj ponudi. „Ja zaista nisam znao da su oni kumovi, a ako je tačno da je to doprinijelo da se i mi u UIO konačno skućimo, onda nemam nikakvih primjedbi na posao koji će biti sklopljen, kada naša komisija sve to pregleda i utanači. Istina je da mi na računu imamo taman tih 71 milion maraka koliko gospodin Radišić traži za zgradu, ali ne i ovih 25 miliona za njegov parking.

Ali, vidim da su se naši lideri dogovorili da će u budžetu BiH za ovu godinu biti viška bar 40 miliona maraka, pa ću predložiti da mi od toga uzmemo tih 25 miliona koliko nam treba da kupimo i parking: jer mi se nemamo gdje drugdje parkirati, a da plaćamo iznajmljivanje parkinga – pa, to bi nas koštalo k’o Svetog Petra kajgana!

Zato apelujem na lidere da odvoje još tih 25 miliona maraka, pa da pazarimo sve đuture, a gospodina Radišića ću lično predložiti za neko visoko odlikovanje dogodine za Dan Republike: on je izuzetan primjer malog skromnog čovjeka, a velikog zadužbinara koji je u našoj Banjaluci stvorio  pravo arhitektonsko čudo na mjestu koje je prije vrvelo od zmija i pacova, a da za to nije tražio ni punih 100 miliona maraka, nego skoro milion i po maraka manje!

Nek nam je svima na zdravlje i srećno useljenje, naravno čim nadležna komisija sve to odobri“, saopštio je Tegeltija.

Tekst je satiričnog sadržaja!

Autor: Slobodan Durmanović

CATEGORIES
Share This