Dodik se uplašio, 10. januara nije smio doći u Brčko?!

Dodik se uplašio, 10. januara nije smio doći u Brčko?!

– Dodik nije smio doći u Brčko 10. januara, iako je zadnjih 15 godina dolazio. Zaključite sami zbog čega, kaže Bećirović.

Zijad Bećirović, direktor Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz Ljubljane, nedavno je izjavio da lider SNSD-a i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i njegova oligarhija imaju utočište u Ljubljani, glavnom gradu Slovenije.

Što se tiče stanje kod Dodika, Bećirović to opisuje njegovim ponašanjem na svečanoj akademiji u Banjaluci 8. januara povodom Dana Republike Srpske, kao i njegovim nepojavljivanjem u Brčkom.

„Dodik se sprema da izađe za govornicu sa napisanim govorom u tom trenutku nad Banjalukom prelijeću američki lovci F-16 probijaju zvučni zid, zatrese se BanjalLuka, čak se i u dvorani Borik to osjeti. U međuvremenu izlazi Dodik na binu i ne koristi već napisani tekst, mijenja koncept priče. Uplašio se. Dodik nije smio doći u Brčko 10. januara, iako je zadnjih 15 godina dolazio. Zaključite sami zbog čega!?“, izjavio je Bećirović u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba.

(BN) Foto: Dodik.net

CATEGORIES
Share This