Dodik je klasični prototip političkog kockara, njemu ni NSRS, ni narod ne znače ništa!

Dodik je klasični prototip političkog kockara, njemu ni NSRS, ni narod ne znače ništa!

“Milorad Dodik je klasični prototip političkog kockara”, rekao je akademik Slavo Kukić, sociolog i politički analitičar u emisiji Mat BN TV.

Kukić je to rekao komentarišući to što Dodik uporno ponavlja da ne priznaje Sud i Tužilaštvo BiH.

“Ako ga pratite od 1998., a posebno od 2006. godine, njegova temeljna logika je da ide maksimalističkim zahtjevom pa će se nešto isposlovati. Pri tome uvijek zaoštravajući retoriku, verbalnu komunikaciju. Nakon što nešto ušićari, onda sve što je do tada govorio zaboravlja”, objašnjava Kukić.

Dodaje sa ga opozicija neprestano podsjeća kad je šta govorio i šta je sve izvodio u NS Republike Srpske.

“Njemu ni Skupština Srpske, ni građani, ni srpski narod ništa ne znače. Njemu je oni instrument njegovog političkog kockanja u kom malo nešto dobije za Srpsku, a dobije i za sebe i uvijek ostane van domašaja pravde. Tako stalno ide dalje.

Sve, međutim ima ograničen vijek trajanja. Siguran sam da će političko kockanje Milorada Dodika doživjeti istu sudbinu. Dodik bi, umjesto što likuje sve ove godine, mogao da se nađe u potpuno drugom raspoloženju”, ističe Kukić.

Govoreći o odnosima između političara u BiH, Kukić objašnjava zašto, kako kaže, Milorad Dodik treba da bude zahvalan Denisu Bećiroviću, bošnjačkom članu Predsjedništva BiH.

“Milorad Dodik ima sto razloga da svakodnevno plaća službu, jer je koliko vidim postao veliki vjernik, zbog toga što mu je Svevišnji poslao Denisa Bećirovića. Kad god Bećirović nešto izjavi protiv Dodika, a u odbranu BiH, to je Dodiku kec na desetku za priču kako je to novi dokaz za napad na Srbe i Republiku Srpsku”, navodi Kukić.

Tim pričama, zaključuje Kukić, političari u BiH kao tijesto oblikuju obične ljude koji su uskraćeni za druge izvore informacija i tako vladaju godinama.

(BN)

CATEGORIES
Share This