„Čuvari vođe Dodika na čelu svih udruženja“

„Čuvari vođe Dodika na čelu svih udruženja“

Čuvari vođe od svih spoljnih i unutrašnjih neprijatelja su na čelu najvećeg broja udruženja penzionera, raznih sindikata, lovačkih udruženja, raznih boračkih udruženja – na kraju krajeva on ih je i osnovao da bi ih razjedinio i stavio pod svoju kontrolu. Vođa je ugasio i mnoge nekadašnje „ljute“ opozicionare, istakao je dr Milan Miličević, predsjednik Srpske demokratske stranke.

U Republici Srpskoj na čelu studentskih organizacija, bez izuzetka, nalaze se perspektivni SNSD-ovi poletarci koji bezpogovorno slušaju i obožavaju Vođu. Vođa je za njih Republika Srpska i sve njene institucije zajedno. Vođa je za njih i prošlost i sadašnjost i budućnost Srpske. Na svim strateškim mjestima su „njihovi ljudi“ i sve im je potaman, a kad je tako ništa ne treba mijenjati“, naglasio je Miličević.

On je naglasio da su studenti u savremenoj istoriji bili uvijek ta buntovna i pokretačka snaga velikih i suštinskih promjena u diktatorskim sistemima širom svijeta.

„A gdje je akademska zajednica u Republici Srpskoj? NJu predstavlja Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske na čijem je čelu opet kadar SNSD-a i bivši predsjednik Republike Srpske. Sve se iz ugla vođe čini „homogenizovano“ i sve je pod kontrolom“, kazao je predsjednik SDS i dodao:

„Međutim, Vođa je ipak vidno nervozan pa je odlučio da Zakonom o kriminalizaciji klevete i drugim represivnim metodama uplaši uglavnom unutrašnje neprijatelje jer spoljašnje ne smije, a i ne može. Mnogo je studenata, penzionera, boraca, radnika, intelektualaca, umjetnika, pravih opozicionara koji se ne plaše ni njega ni njegove sekte ni bilo kakve represije“, zaključio je Miličević

(BN)

CATEGORIES
Share This