Božović poručio vlastima: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!

Božović poručio vlastima: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!

Funkcioner SDS-a i načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović upozorio je da vlast i Komitet SNSD-a sve svoje kapitulacije i odgovornost za lošu situaciju u Republici Srpskoj pokušavaju prebaciti Srpskoj demokratskoj stranci.

‘’Treba poći od činjenice oko koje se slažemo svi koji živimo u Republici Srpskoj, a to je da se ona nalazi u najgoroj situaciji i položaju od nastanka do danas. U sada već privatnoj državi nekakav Komitet je izdao naređenje i širi ga narodu preko svojih potpuno kontrolisanih medija. Naređenje je isto kao i uvijek – za ovakvo stanje u Republici Srpskoj treba optužiti Srpsku demokratsku stranku. Gospodo iz vlasti, vi ste od politike napravili biznis, a Srpska demokratska stranka Republiku Srpsku!’’, poručio je Božović i dodao:

‘’Lako je zaključiti da svi branimo ono što smo napravili. Mi Repubiku Srpsku, vi svoj prljavi kapital’’.

Božović ima i poruku za predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika:

‘’Gospodine predsjedniče, da bismo povjerovali u Vaše namjere, a bezbroj puta ste promijenili kurs i slagali narod pravdajući to različitim razlozima i potrebama, podnesite ostavku na mjesto predsjednika Republike Srpske i neka Narodna skupština Republike Srpske raspiše održavanje predsjedničkih izbora isti dan kada su predviđeni lokalni izbori, 6. oktobra, pa da se i Vi i mi biramo po Izbornom zakonu Republike Srpske, koji ćete, naravno, potpisati prije ostavke’’.

To je, ističe Božović, ‘’prvi uslov za stvaranje jedinstvenog nastupa svih Srba iz Republike Srpske i neophodnost vođenja mudre politike koja će spustiti tenzije i sačuvati mir u Bosni i Hercegovini’’.

‘’Međutim, dok raspravljamo o svemu ovome, 18.5.2024. godine u mojim Vojkovićima, koji su u ratu sami imali svoju brigadu i koji danas imaju 3500 registrovanih pacijenata i preko 5000 stanovnika, nema doktora opšte prakse kao što ih nema na drugim mjestima, jer su otišli da rade u mrsko Sarajevo, ne u Njemačku. Mislite o tome. I zapitajte se –zbog koga i zbog čega!’’, poručio je Božović.

ISTOK

CATEGORIES
Share This