(Bes)korisni idioti

(Bes)korisni idioti

Milorad Dodik je svoju kampanju za izbore i spasavanje glave protiv sankcija, bazirao na priči o „korisnim idiotima“ u koje je, na ovaj ili onaj način, smjestio gotovo cijelu opoziciju. Samo je zaboravio jednu stvar, na svoj sopstveni idiotluk kojima nas godinama zatrpava i na činjenicu da su govotovo redom svi političari na vlasti u barem zadnjih 20 godina, ako biste narod pitali, BESKORISNI IDIOTI.

Na Posebnoj sjednici smo imali priliku čuti cijelu zamarajuću tiradu pljuvanja po „bespomoćnoj“ opoziciji kada su se za govornicom smjenjivali Dodik, Cvijanovićka i Višković, sa bogatim reportoarom raznih (ne)djela opozicije, kao da je opozicija na vlasti, a vlast za primjer i besprijekorna. Zašto i sa kojim motivima su opozicioni poslanici sve to trpili malo je kome jasno, jer je ovaj Trojac podržan od predsjednika Skupštine Stevandića, koji se pravio lud da ne čuje uvrede, maksimalno iskoristio poslovnik i nemogućnost replika i odgovora na optužbe. U najmanju ruku opozicija je trebala da napusti zajedanje i da unekoliko smanji manevarski prostor i povod da u javnost izađu sve one pljuvačine kojima su je zasuli iz vlasti. Jer, koliko god da su mnoge stvari od izrečenih neistine, one su ušle u javni prostor i u uši mnogobrojnih koji su ipak pratili pomenuto zasjedanje. Jedan od njih je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, kako je sam rekao da je budno pratio sjednicu do 2 sata poslije ponoći, ali se ničim nije osvrnuo na neprimjeren i uvredljiv riječnik predsjednika Srpske Dodika. Naprotiv!

U svakom slučaju, opozicija je u strahu da ne bi bila optužena da je podvila rep i dodatno pokazala izdajničko lice, ostala cijelo vrijeme zasjedanja i istrpila sve uvrede koje su ciljano išle prema Govedarici, Borenoviću, Vukanoviću i ostalim, ali i kandidatima opozicije za načelnike na lokalnim izborima. Dakle, ciljano pljuvanje. Dodik je provjereno dovoljno lukav da mu je to savršeno bilo jasno. Tome u prilog idu i plakati koji su odmah nakon Skupštine razasuti protiv lidera Pravde i red Nebojše Vukanovića po Trebinju sa etiketiranjem istog kao „korisnog idiota“ antisrpskih interesa. Ima neke izopačene logike u tome da oni koji su cijelo vrijeme igrali ulogu korisnih idiota, a beskorisnih za narod, sada te iste etikete prilijepili opoziciji, valjda računajući na provjereno zaboravan i površan narod.

Možda bi jedan od odgovora i motiva mogli potražiti u izjavi pronicljivog Mladena Bosića, bivšeg lidera SDS-a, koji je Dodika nazvao upravo „korisnim idiotom“ hrvatskih interesa. Evo i da mu zaboravimo prethodne faze idiotluka. Ali, generalno ipak se radi o beskorisnim idiotima, od čega ni mnogi iz opozicionih redova ne bi trebali biti izuzeti. Čast onim pojedincima koji se iz opozicije beskompromisno suprotstavljaju svim ovim idiotizmima, a minus onima koji su u diskusijama pokušavali da se dodvore i izbjegnu teški malj optužbi unezvjerenog Dodika, očigledno nenaviknutog na ovu novu ulogu koju je izabrao. A sve je to bilo vrlo vidljivo na sjednici. Svakome, izuzev Vučiću i još ponekome ko ne želi da vidi ono što mu ne ide u prilog – da smo kao narod prepušten na milost i nemilost BESKORISNIM IDIOTIMA.

ISTOK

 

 

CATEGORIES
Share This