Upozorenje za 9 regija u BiH: Negdje se očekuje NEVRIJEME, PLJUSKOVI I GRMLJAVINA, a negdje velike vrućine

Upozorenje za 9 regija u BiH: Negdje se očekuje NEVRIJEME, PLJUSKOVI I GRMLJAVINA, a negdje velike vrućine

Meteoalarm izdao je upozorenje za devet regija u BiH zbog nagle promjene vremena. Očekuju se jaki pljuskovi sa grmljavinom, ali i pojava grada.

Danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana biće nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno uz pojačan vjetar moguća je i pojava grada. Najviša dnevna temperatura biće između 27 i 32, na jugu zemlje do 36 stepeni.

Žuto upozorenje izdato je za regiju Livno zbog moguće grmljavine, te je savjetovatno da se bude oprezno na otvorenim prostorima. Za Mostar upozorenje važi do 18 časova i to zbog temeprature koja može da ide i do 35 stepeni. Za Sarajevo i Tuzlu je do ponoći izdato upozorenje zbog moguće grmljavine.

U regiji Banjaluka, Foča, Višegrad i Prijedor do ponoći se očekuju pljuskovi sa grmljavinom, dok je ta regiju Trebinja od 11 do 18 časova upozorenje zbog visoke temeprature koja će da iznosi do 32 do 34 stepena.

Jučerašnje nevrijeme izavalo je probleme u nekim dijelovima zemlje. Grad je izazvao materijalne štete u Banjaluci, Tuzli, Prnjavoru i Doboju, piše N1.

CATEGORIES
Share This