Trebinjac uhapšen u Dubrovniku zbog 20 kg kokaina

Trebinjac uhapšen u Dubrovniku zbog 20 kg kokaina

Gotovo 20 kilograma kokaina, koji je pronađen u vozilu visoke klase kod državljanina Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj, bilo je skriveno ispod zadnjeg sjedišta koje se otvara pomoću elektromagnetne brave, saopšteno je iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Iz policije su istakli da je kokain uz potvrdu oduzet, a državljanin BiH uhapšen i uz krivičnu prijavu predat pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

„U srijedu, 22. novembra, u 17.30 časova, s namjerom izlaska iz Hrvatske u pravcu BiH, u blizini Graničnog prelaza Gornji Brgat, pristupilo je lično vozilo čeških nacionalnih oznaka kojim je upravljao državljanin BiH u dobi od 35 godina. Obzirom na to da je službeni policijski pas za detekciju droga u trenutku kontrole reagovao, a vozač pokušao pobjeći, u čemu su ga spriječili policijski službenici, posumnjalo se na krijumčarenje droge, te je zatražen nalog za pretres vozila“, navedeno je u saopštenju.

Na osnovu naloga Županijskog suda u Dubrovniku vozilo je detaljno pretreseno i u posebno izrađenom prostoru, ispod zadnjeg sjedala koji se otvara pomoću elektromagnetne brave, pronađeno 17 pakovanja s ukupno 19,3 kilograma kokaina visoke čistoće, kojeg je u namjeri sticanja znatne imovinske koristi osumnjičeni prevozio u jednu od balkanskih zemalja radi dalje preprodaje, istakla je policija.

Kokain su pronašli policijski službenici Odjeljenja kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u okviru pojačanih aktivnosti koje se sprovode u mjesecu borbe protiv zavisnosti.

„Dubrovački dnevnik“ javlja da je zbog krijumčarenja gotovo 20 kilograma kokaina pred istražnog sudiju Županijskog suda u Dubrovniku jutros priveden muškarac čiji su inicijali Z.D. (35), s prebivalištem u Trebinju, koji radi u Dubrovniku.

Portparol ovog suda Pero Miloglav, koji je i istražni sudija, rekao je za ovaj list da je licu određen istražni zatvor od mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, s obzirom na okolnosti činjenja i zbog opasnosti od bjekstva, jer je državljanin BiH.

(Srna) Foto: Ilustracija

CATEGORIES
Share This