Snijeg stvara probleme na saobraćajnicama

Snijeg stvara probleme na saobraćajnicama

Na putu između Žepča i Maglaja kamion je sletio s ceste, pa se na ovom dijelu ceste vozi usporeno.

Poteškoće vozačima stvaraju i uslovi na cesti Sarajevo – Tuzla. Zbog oborenih stabala na saobraćajnicu u jednom trenutku bio je blokiran saobraćaj za veća vozila.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske izdvajaju dionice Mrkonjić Grad – Mliništa, Karanovac – Kneževo – Ugar, Šipovo – Novo Selo, Vlasenica – Han Pijesak preko prevoja Han Pogled, Gacko – Tjentište preko prevoja Čemerno, te Sarajevo – Rogatica preko Romanije. Na dionicama u višim predjelima preporuka je korištenje lanaca za teretna vozila. Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju neophodne intervencije, navode iz AMS i savjetuju maksimalno opreznu vožnju uz obaveznu upotrebu zimske opreme.

U Federaciji BiH na poseban oprez se poziva na području Unsko-sanskog kantona, kao i na širem području Srebrenika, Gradačca, Olova i Kladnja, na putu Donji Vakuf – Turbe preko Komara i Tarčin – Bradina preko Ivan sedla.

Na graničnim prelazima Gradiška, Velika Kladuša, Donja Gradina i Orašje, pojačan je intenzitet vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj na graničnom prelazu Izačić zabranjen je saobraćaj za teretna vozila teža od 3,5 tone.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This