Policija u Palama na nogama, uhapšen dvojac zbog ubistva u Sarajevu

Policija u Palama na nogama, uhapšen dvojac zbog ubistva u Sarajevu

Nakon jučerašnjeg ubistva Šveđanina Harisa Osterdala (30) i ranjavanja E.M.(22) iz Švedske u sarajevskoj opštini Ilidža, u Sokocu je prvo uhapšen Oliver Herbert Peter (26) takođe Šveđanin.

Za još osoba se tragalo, a dvije osobe su uhapšene danas te kako nam je rečeno u toku su njihove provjere.

Muškarac je podsjećamo likdiran u ulici Džemala Bijedića, te se istražuje da li iza mafijaške likvidacije Osterdala stoje plaćene ubice.

Prema nezvaničnim informacijama sumnja se da se ubijeni muškarac zapravo  krio u Sarajevu te da je i ranije pokušano njegovo ubistvo.

Mediji nezvanično prenose da je u pitanju obračun  narko kartela iz Švedske.

Iz sarajevske policije saopšteno je da se ubistvo dogodilo juče u 16.25 časova.

– Došlo je do upotrebe vatrenog oružja od strane nepoznatih osoba. Tom prilikom, smrtno je stradao muškarac (1993), čiju je smrt na licu mjesta konstatirao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. Muškarac (2001) je zadobio povredu usljed djelovanja vatrenog oružja, te je vozilom Hitne pomoći prebačen na KCUS, gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede – navodi se u  saopštenju MUP-a KS.

Naime, kako prenose švedski mediji ubijeni švedski državljanin bio je povezan sa zloglasnim Ravom Madžidom, poznatijim kao Kurdska Lisica, koji se nalazio na čelu mreže Fokstrot.

Nezavisne

CATEGORIES
Share This