Oblačno vrijeme s kišom, snijeg u višim krajevima

Oblačno vrijeme s kišom, snijeg u višim krajevima

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ tokom dana očekuju se padavine, u višim predjelima snijeg, pa će doći i do formiranja snježnog pokrivača.

Padavine će se u toku polako premještati od zapada ka istoku zemlje. Obilnijih padavina lokalno će biti na jugozapadu i zapadu zemlje, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U višim predjelima i na planinama padaće snijeg i doći će do formiranja snežnog pokrivača.

toku večeri i noći na sjeveru će preovladavati uglavnom suvo vrijeme, na istoku i dalje sa padavinama, uz dalje zahlađenje.

Duvaće slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na jugu i na planinama jak povremeno i sa olujnim udarima.

Maksimalna temperatura vazduha od pet do 11, u višim predjelima od minus jedan stepen Celzijusov.

U BiH je jutros oblačno vrijeme, a u većini krajeva registrovana je kiša u nižim krajevima, a u višim područjima snijeg, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica minus sedam, Han Pijesak, Čemerno minus jedan, Mrakovica, Drinić, Nevesinje, Кneževo, Ivan Sedlo nula, Gacko, Sokolac jedan, Šipovo, Bugojno dva, Banjaluka, Bileća, Mrkonjić Grad, Bihać, Gradačac, Livno, Prijedor, Sarajevo, Prijedor, Ribnik, Tuzla tri, Doboj, Srebrenica, Novi Grad, Drvar, Sanski Most četiri, Bijeljina pet, Trebinje, Zvornik, Zenica pet, Široki Brijeg, Stolac šest, Mostar, Višegrad, Rudo sedam, Neum osam stepeni Celzijusovih.

Najviše padavina u protekla 24 časa bilo je u Nevesinju – 67 litara po metru kvadratnom, na Čemernu 66, u Trebinju 60, u Bileći 58, u Mostaru 50, u Gacku 40, u Banjaluci 35, u Prijedoru 32, na Ivan Sedlu 30, u Novom Gradu 26, u Bihaću 25, u Šipovu 24, u Mrkonjić Gradu 27 litara.

U Doboju i na Mrakovici palo je 14 litara po metru kvadratnom, u Gradačcu 11, u Zenici, Drinićz, na Han Pijesku i na Sokocu devet, na Bjelašnici sedam, u Sarajevu šest, u Bijeljini tri, u Srebrenici i Tuzli dva, u Rudom, Zvorniku, i Višegrad jedan litar po metru kvadratnom.

Na Čemerno je visina snijega 12 centimetara, na Mrakovici 11, a na Bjelašnici 10 centimetara.

(Srna Foto: AA)

CATEGORIES
Share This