Nastavak sjednice Narodne skupštine Republike Srpske

Nastavak sjednice Narodne skupštine Republike Srpske

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena danas raspravom o Nacrtu zakona o učeničkom standardu.

Poslanici će razmatrati i Nacrt zakona o dopuni Zakona o upotrebi zastave, grba i himne koji je predložio predsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić.

Na dnevnom redu desete redovne sjednice je i Nacrt zakona o izmjenama Zakona o sprovođenju odluka Komisije za zaštitu nacionalnih spomenika ustanovljene u skladu sa Aneksom osam Dejtonskog sporazuma.

Poslanici će razmatrati konsolidovani izvještaj o izvršenju Budžeta Republike Srpske za prošlu godinu, kao i Informaciju o aktivnostima institucija Srpske i predstavnika iz Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH u vezi sa namjerama Hrvatske da odlaže radioaktivni i nuklearni otpad na lokaciji Trgovska gora.

Biće razmotreni izvještaj o radu Agencije za visoko obrazovanje Republike Srpske za prošlu godinu, kao i izvještaj o radu i izvršenju budžeta Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu za 2023. godinu.

Na dnevnom redu je i specijalni izvještaj Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH, kao i Prijedlog odluke o proglašenju Crkve Svetog arhanđela Mihaila Manastira Moštanica u Kozarskoj Dubici spomenikom kulture.

Sjednica je zakazana za 10.00 časova.

(Srna)

CATEGORIES
Share This