IZA NAS JE CRNI VIKEND U stravičnim udesima ugašena 3 mlada života

IZA NAS JE CRNI VIKEND U stravičnim udesima ugašena 3 mlada života

Na putevima Srpske tokom vikenda u saobraćajnim nesrećama poginule su 3 mlade osobe.

Usubotu rano ujutro, policajac Miodrag Savić (27) poginuo je u sudaru na raskrsnici u Banjaluci, dok su dva policijska službenika i vozač drugog automobila povrijeđeni.

Saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao i automobil “golf” dogodila se u subotu na raskrnici Ulice knjaza Miloša i Bulevara Milutina Milanković oko 1.40. u banjalučkom naselju Lazarevo.

Policijskim vozilom upravljao je policijski službenik Aleksandar Vuković (31), a sa njim su bili Miodrag Savić (27) na mjestu saputnika, te Rastko Crljić (21), dok je za volanom “golfa” bio Marko Vujmilović (24) iz Laktaša.

FOTO: VATROGASNO-SPASILAČKA BRIGADA BANJALUKA
FOTO: VATROGASNO-SPASILAČKA BRIGADA BANJALUKA

Povrijeđenima je pomoć ukazana u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, a njihovo stanje je za sada stabilno.

Policajci bili na dužnosti

Policijski službenici bili su u vozilu MUP RS “škoda oktavija” prilikom obavljanja radnih zadataka.

Prema nezvaničnim saznanjima, policajci su bili na dužnosti i nalazili su se u potjeri za vozilom i vozačem, koji je počeo da bježi kada je uočio policiju. Tokom potjere na policijskom vozilu su bili upaljeni i rotacija i sirene. Vozač je nakon sudara službenog automobila i ”golfa” pobjegao, ali je naknadno pronađen i uhapšen.

Šipovo zavijeno u crno

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se u noći između subote i nedjelje dogodila kod Šipova poginuli su Lazar Knežić (21) i Nikolina Pešić (21) iz Šipova, dok je Mladen Marković (27) povrijeđen i prevezen na UKC Srpske.

U Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka naveli su da se tragedija dogodila u 2.15 u mjestu Sokolac kod Šipova kada je došlo do slijetanja automobila ”audi”.

U nesreći su poginuli Lazar Knežić i Nikolina Pešić, dok je Mladen Marković povrijeđen i prevezen je u UKC Republike Srpske. Uviđaj na mjestu nesreće izvršila je dežurni tužilac Hana Vranješević i policijski službenici PS Šipovo. Tužilac je naložila da se sprovedu sve istražne mjere i radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti i tačan uzrok nesreće. Naložena je i obdukcija tijela stradalih koja će biti izvršena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske -rečeno je u OJT Banjaluka.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This