„Zbogom baterije“

„Zbogom baterije“

Vodonik kao pogonska energija tema je koja će prvi put biti otvorena u Bosni i Hercegovini.

11. juna u Sarajevu, na platou ispred Vijeća ministara, javnost će imati priliku da se upozna sa vozilima koji već koriste ovaj pogon komercijalno u nekoliko evropskih zemalja.

Naime, 12. juna ove godine na Jahorini će biti održan međunarodni forum „Vodonik u saobraćaju i industriji“.

Ključne teme tribine u organizaciji SKODEKS d.o.o. i Hidrogen Europe u okviru JIVE/JIVE 2 projekata biće pojava vodonika kao nosioca energije u nekoliko scenarija, vodonika proizvedenog iz obnovljive električne energije koji je energetski nosilac nulte emisije i koji može pomoći u rešavanju različitih kritičnih energetskih izazova i glavni uslovi neophodni za uspeh razvoja projekata u saobraćaju i industriji.

Na predstojećem Forumu, po prvi put u Bosni i Hercegovini, biće otvoren dijalog o ovoj najčistijoj pokretačkoj energiji, ali će se dan pre foruma desiti još nešto što će privući pažnju u javnosti. Naime, 11. juna ispred zgrade Savjeta ministara biće izloženi autobus Caetano i vozilo Toyota Mirai, koji koriste komercijalno ovaj pogon u nekoliko evropskih država.

To će prilika da svi koji se bave javnim prevozom, kao i ostali zainteresovani za najnoviju tehnologiju u saobraćaju, upoznaju vozila i prednosti koje nudi vodonik kao pogonska energija.

Biynis ba

CATEGORIES
Share This