Idealna prilika za dodatnu zaradu: „Mini poslovi“ su sve više popularni i dobro plaćeni

Idealna prilika za dodatnu zaradu: „Mini poslovi“ su sve više popularni i dobro plaćeni

Mini poslovi dobra su prilika za mnoge stanovnike Njemačke za dodatnu zaradu i punjenje kućnog budžeta. Pošto na ovu vrstu zarade nije potrebno platiti porez, radnicima na čisto ostaje sav novac zarađen na mini poslu. Konkretno, radnici mogu zaraditi dodatnih 520 evra.

Oni koji traže mini posao trenutno ga mogu pronaći u gastronomiji. U idealnom slučaju, uslužno osoblje može zaraditi i do 13 evra na sat. Ako ugostiteljski objekat dobro posluje, često radnici dobiju dodatnu napojnicu od oko od 6 do 9 evra po satu.

Posao se smatra posebno napornim. Po pravilu je potrebno uslužno osoblje za vikend ili radnim danom u večernjim satima.

Uslužno osoblje ponekad mora ostati u objektima dugo nakon zatvaranja kako bi pospremili i počistili radno mjesto.

Ne traže samo restorani ispomoć. Pozorištima, bioskopima ili noćnim klubovima takođe je potrebno pomoćno osoblje za rad na blagajni, garderobi ili u baru.

Koncerti

Organizatori koncerata i ivent agencije traže tzv. stejdžere koji pomažu u postavljanju i demontaži bine za koncerte ili različite događaje. Na ovom poslu se po pravilu može zaraditi i do 16 evra po satu, jer se demontaža bine često odvija noću ili nedjeljom.

Dostava

Paketi, pisma, uzorci krvi, roba kupljena u supermarketu, piće, hrana ili čak testovi na koronavirus često se moraju prevesti od tačke A do tačke B. Kompanije traže radnike upravo za ove usluge. Po pravilu se na sat može zaraditi između 13 i 18 evra.

Uz platu ide i naknada za gorivo ako robu dostavljate sopstvenim vozilom. Oni koji dostavljaju picu i proizvode iz supermarketa obično dobiju i bakšiš. Pojedine kurirske kompanije plaćaju dodatan iznos ako se poručeno brzo dostavi primaocu.

Privatni časovi

Mnogi roditelji sve češće traže jeftine učitelje za svoje potomke. Ovaj honorarni posao može se posebno isplatiti studentima. U zavisnosti od  predmeta, težine i potražnje, može se zaraditi u najboljem slučaju do 50 evra po satu. Osim mnogo strpljenja, zainteresovani moraju i dobro poznavati materiju.

Kako do posla?

Postoji nekoliko načina na koji se može pronaći dodatni posao. Zavod za zapošljavanje može pomoći. Država ima sopstvenu ponudu mini poslova. Onlajn platforme za poslove takođe nude brojne poslove na bazi mini posla.

Zaposleni koji rade dodatne poslove za 520 evra su trenutno prijeko potrebni u ugostiteljstvu, pekarama i supermarketima. U supermarketima su minimalne satnice u mnogim slučajevima oko 14 evra.

Kod osoba koje rade mini posao u većini slučajeva se očekuje fleksibilnost, mogućnost rada vikendima, a iskustvo u mnogim slučajevima nije presudno, piše Fenix.

(Biznis)

CATEGORIES
Share This