Teško je naći takvog čovjeka i profesionalca

Teško je naći takvog čovjeka i profesionalca

– Dobri moj Ljubo, legendo i šmekeru, ovako zvanično srećna Nova godina i da 2024. godine ispuniš obećanje i sa svojom Biljom otputuješ kod sestre u Njemačku, a za vozača nemoj brinuti, lično vas ja vozim do aerodroma kao što si ti mene više puta do sada! Živ i zdrav bio svojoj djeci, unucima i svima nama!

Ovo je na fejsbuk profilu objavio gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović svom donedavnom vozaču Ljubomiru Matiću, koji je otišao u penziju.

Za njega kaže da je to „čovjek kakav se više ne rađa i koji ima moje neizmjerno poštovanje“.

„Ne sjećam se da sam više “knedli progutao” nekada do tog dana, ne pamtim kada su mi oči bile pune suza, a da nije zbog emocije koju izazivaju djeca, ne znam da mi je ikada bilo teže da održim govor i obratim se, do tog dana kada je Ljubo odlazio u penziju“, navodi Petrović i dodaje da je Ljubo dugogodišnji profesionalni vozač koji je svoj radni vijek proveo u Gradskoj upravi Bijeljine.

„Prvi ugovor je potpisao 1981. godine, zvanično postaje vozač 1993. godine i od tada do danas vozio je ukupno šest načelnika/gradonačelnika, za vrijeme mog mandata smo Ljubu ispratili u penziju“, objašnjava gradonačelnik Bijeljine.

On dalje nastavlja:

„Sjećam se kao da je juče bilo, kampanja 2020. godine, Brodac i tribina, a moj Ljubo tada još kao zvanični vozač gradonačelnika Mićića (Mićo), sjedi u prvim redovima, došao je da me podrži. Trebalo je hrabrosti za ovako nešto, ali Ljubo je čovjek sa stavom, stamen i iskren, te i ne čudi taj njegov potez“.

Dalje navodi da kada je prije tri godine stupio na dužnost gradonačelnika Bijeljine nije bilo lako, dodajući da je teško i danas, ali početak je bio najteži.

„Mnogi su me tapšali po ramenu, nisam znao ko šta misli i šta smjera, ali sa ovim čovjekom odmah bez zadrške sam počeo graditi odnos pun povjerenja i poštovanja. Jedan moj dobar prijatelj često ponavlja: “Petroviću čovječe pa ti nikome ne vjeruješ”, na šta sam odgovarao – da naprosto je tako, ali sa ovim čovjekom je drugačije, vjerovao sam mu 100%, i dan danas imam puno povjerenje.

„Za ove tri godine, izgradili smo ponajmanje odnos vozača i gradonačelnika, više dvojice prijatelja, a slobodno mogu reći i da sam osjetio da moj Ljubo prema meni ima zaštitnički očinski stav.  Na stranu što je tačan u minut, što mi je vozilo kako moje tako i službeno uvijek bilo besprijekorno čisto, što kada Ljubo vozi osjećao sam se uvijek bezbjedno, stizao na vrijeme, zaticao uredno parkirano vozilo u takvom položaju da je bilo lako otpatkirati se, već što smo se sporazumijevali očima, uvijek je bio tu, motrio, znao šta kada treba reći i naprosto mi je čitao misli“, naglašava Petrović.

Dalje objašnjava da je Ljubo vodio računa i „gdje sam, jesam li uspio šta pojesti, i dođe tako sam i donose obrok uz riječi: – Gradonačelniče pogledaj koliko je sati, još nisi doručkovao”.

„Za ove tri godine pregršt uspomena, i to ispunjenih smijehom, obojenih zajedničkom borbom, i podijeljenom zajedničkom brigom. Sjećam se 19. marta, zatvorena biračka mjesta, poslije 20 minuta zove Ljubo i uzbuđenim glasom kaže: “Gradonačelniče pao je Brodac, osvojili smo, to je to, naša je pobjeda”, navodi Petrović u objavi na fejsbuk profilu.

Petrović kaže da je Ljubo bio najbolji radnik kojeg je imala Gradska uprava, ali o suprug i otac…

„On je porodičan čovjek, koji je uvijek tako lijepo pričao o svojoj supruzi Biljani i ponosni otac dvojice sinova, Duška i Mladena koji su izrasli u dobre i poštene ljude. Iako sam ja tog dana bio tužan jer Ljubo odlazi u penziju, radost sa druge strane je bila najveća kod njegovih unuka, jer takvog deku čovjek samo može poželjeti“.

Uz lijepe riječi o svom vozaču, Petrović je objavio i više zajedničkih fotografija koje svjedoče o zajedničkim danima.

 (BN) Foto: Fejsbuk

CATEGORIES
Share This