Tamindžija: Ja i Mirko Ćurić nismo nasilnici!

Tamindžija: Ja i Mirko Ćurić nismo nasilnici!

„Ko god poznaje mene i gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić jasno mu je da nama ne stoji etiketa nasilnika ili nekoga ko ugrožava ili mobinguje bilo koga“, naveo je Tamindžija.

– Izvršni direktor za proizvodnju i tehničke poslove u preduzeću Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/ Ilija Tamindžija odbacio je sve navode iz krivične prijave lidera Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića i ocijenio da je cilj nanošenje štete ugledu ovog najprofitabilnijeg preduzeća u Republici Srpskoj koje gradi razvojni projekat HE „Dabar“ najveći u širem regionu.

„O značaju razvojnog projekta HE `Dabar`, za Hercegovinu i Hercegovce je suvišno i govoriti. Vukanović je zadužen za njegovo miniranje. To je dovoljno za svakog da razumije o kakvoj osobi se radi. Kada pogledate pojedine aktere koji stoje iza ovog i njihove izjave, a znamo sa kim blisko sarađuju, onda ćete najbolje sami doći do zaključka“, poručio je Tamindžija.

Tamindžija je istakao da nema ni promil istine u svemu iznesenom protiv njega, budući da Vukanović, po već bezbroj puta viđenoj matrici, koristi svaku priliku da građanima pokuša poslati neku lošu sliku, ali je i sada promašio.

„Ko god poznaje mene i gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić jasno mu je da nama ne stoji etiketa nasilnika ili nekoga ko ugrožava ili mobinguje bilo koga“, naveo je Tamindžija.

On je naglasio da je u toku izrada akta o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, čime će se dodatno povećati primanja svih zaposlenih, te dodao da je nekome bio cilj da sve ovo stavi u drugi plan.

„Treba imati u vidu činjenicu da je Uprava kolektivni organ od pet članova i da se odluke donose većinom glasova, tako da pojedinačno, izvršni direktor ne može donijeti odluku. Tvrdim da ne postoji nijedan razlog koji bi upućivao na kršenje prava bilo kog zaposlenog, a ukoliko postoji sumnja, pozivam kontrolne organe Republike Srpske da sve ispitaju“, naveo je Tamindžija.

Tamindžija je u objavi na „Fejsbuk“ stranici pozvao sve medije koji nisu bili u obilasku pogona HET-a da dođu i uvjere se u uslove u kojima zaposleni rade.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je Srni da je ovakav potez Vukanovića predstavlja početak predizborne kampanje.

„To je jedna u nizu krivičnih prijava od Vukanovića, početak je kampanje i samo je čekao da se ozvaniči kandidatura“, rekao je Ćurić.

Predsjednik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović podnio je danas krivične prijave protiv izvršnog direktora za proizvodnju i tehničke poslove u preduzeću HET Ilije Tamindžije, gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, direktora HET-a Gordana Mišeljića i generalnog direktora „Elektroprivrede“ Luke Petrovića.

(Srna) Foto: Fejsbuk

CATEGORIES
Share This