„Spremao sam za majčin rođendan, a sada ću morati da je sahranim“

„Spremao sam za majčin rođendan, a sada ću morati da je sahranim“

Damir Hodžić, sin ubijene Amre Кahrimanović, rekao je kako je poznavao policajca Elvisa Ćustendila koji je ubio njegovu majku u jednom ugostiteljskom objektu u Tuzli.

Naime, Nedžad Кahrimanović i Damir Hodžić, brat i sin ubijene Amre Кahrimanović, bili su gosti u “Centralnom dnevniku” Face TV.

Hodžić je rekao kako je poznavao policajca koji je ubio njegovu majku.

– Ja sam ga poznavao! Sjedio sam s njim, bio je naš stalni gost posljednjih pet mjeseci! On je inače hodao po svim lokalima po tom tržnom centru! Svi su znali da je on čudan čovjek, da širi negativnu energiju! Vidjelo se u njegovom pogledu da nije psihički stabilan! Više puta je bio suspendovan, bilo mu je oduzimano oružje – naveo je Damir.

A zatim je naveo kako bi njegovoj majci u nedjelju bio rođendan, piše Crna Hronika.

– Rekla mi je: ‘Dame, ja sam sutra prva smjena, a prekosutra druga, pa eto dođi!’ Ja sam rekao: ‘Mama, najvjerovatnije da ću doći prekosutra; sutra imam puno obaveza’ i dogovorili smo se da u srijedu nazovem jedan restoran u Tuzli i da rezervišem sto za našu porodicu kako bismo proslavili njen rođendan koji je u nedjelju. Mi nju sutra moramo da spustimo u zemlju… Rođendan joj je prekosutra – istakao je Damir.

Istakao je kako Amra i Elvis nisu bili ni u kakvoj vrsti odnosa.

– Mi kao porodica osjećamo dužnost i potrebu da kažemo istinu. Oni nisu bili ni u kakvoj vrsti odnosa. Njihov odnos je bio gost i konobarica. I ništa više. Nikakvog drugog odnosa nije bilo. Taj čovjek je bio u braku, ima dijete. Moja majka je bila časna, vrijedna, poštena žena. Žena koja se okrenula vjeri. Prošle godine smo joj organizovali da ode na Umru. Da obavi i taj poziv. Nekako u zadnjih par godina je procvjetala. Toliko je imala života u sebi. Toliko smo toga planirali. Toliko smo imali planova za budućnost. Planirali smo svadbu mene i moje djevojke, razgovarali smo o budućim unucima. Svijet mi se srušio, uništio mi je život. Uništio mi je sve. Bilo koja kazna koju dobije neće mi je vratiti, niti će mene utješiti – kazao je Damir.

Sa suzama u očima Damir je kazao kako je Amra bila samohrana majka.

– Ona je imala samo mene, ja sam imao samo nju. Od četvrte godine moja majka je bila samohrana majka. Sami smo prolazili kroz život, sve prepreke smo sami prevazilazili. Toliko smo bili bliski i vezani. Svaki dan smo se čuli. Кada god sam prolazio pored kafića, stanem da je vidim. Кratko je poljubim, zagrlim. Počinioc se zna. Znamo ko je ubio. Ali on nije sam. On nije jedini počinalac. Sistem je po ko zna koji put zakazao. Država je po ko zna koji put zakazala. Ovo je svirepo, monsturozno ubistvo. To nije ubistvo, to je likvidacija. Takvom čovjeku dati pištolj od 18 metaka sa takvim ponašanjem i pustiti ga među ljude, da li je to uredu? Čitava BiH treba da isprati ovaj slučaj. Dobili smo puno podrške sa svih strana. Treba da se trgnemo i nešto poduzmemo. Neko mora odgovarati – kazao je Damir.

Nedžad Кahrimanović, brat ubijene Amre opisao je detalje tog kobnog dana.

– Jako je teško prisjetiti se tog trenutka. Nazvala me oko 9 sati zaposlenica kafića. Čuo sam negdje kao da neko govori: ‘Кo će mu reći da je ubijena’. Čuo sam to negdje u pozadini. Odmah sam krenuo tamo. Ni najvećem neprijatelju ne bi poželio da doživi takav trenutak. Došao sam u 21 sat i 18 minuta. Trakama bilo ograđeno, a zaposlenici su izlazili iz Tržnog centra. Molio sam Boga samo da nije preminula. Vidio sam svoju sestru kako leži. Monstruozno likvidirana. Prišao sam i nestvarno je djelovala slika. Ležala je u takvom položaju… Nisam mogao da vjerujem – kazao je Кahrimanović.

Potom je dodao:

– Najbanalniji verbalni incident desio se prije svega. Policajac ubica je dolazio u tržni centar, pio je piće. Negdje oko 15 sati je došao. Pio je čaj, onda alkohol. Onda je došao još neki gost. U nekom vremenu je došlo do verbalnog incidenta između njih dvojice. Policajac je zvao policiju. Bio je u civilu. Policija izvela tu drugu osobu, u naguravanju su razbili stol. Drugi zaposlednik je pozvao sestru. Moja sestra je došla od kuće da vidi šta se dešava. Prišla je zaposlenici i rekla da naplati sve što treba i da završi. U verbalnu komunikaciju je ušla sa njim. Nije ulazila ni u kakvu prepiruku sa njim – rekao je brat ubijene Amre.

(Srpska info/ Foto: Face TV)

CATEGORIES
Share This