Samohranom ocu troje djece neophodna pomoć

Samohranom ocu troje djece neophodna pomoć

Petočlana porodica Radić iz Popovog Polja kod Brčkog preživljava od svega 250 KM. O troje djece i bolesnoj majci brine samohrani otac Milan. Kuća dotrajala, a sredstava za popravku nema. Djeca pametna i vrijedna, željna boljeg života i sigurnijeg sutra.

Porodični problemi natjerali su porodicu Tomić da se prije nekoliko godina vrati iz Njemačke. Ono što je otac Milan zaradio utoršio je u novi krov nad glavom u Popovom Polju kod Brčkog. Tu živi sa troje djece i osamdesetogodišnjom majkom.

“Živimo od majčine penzije koja je 250 KM. Ja ponešto radim, popravljam vrtne mašine, ali kada je zima toga nema. Živimo od onoga što imamo”, priča Milan.

Kao borac Vojske Republike Srpske Milan prima naknadu od stotinjak KM.

“Pomažu dobre komšije. Nisam znao da se može živjeti bez novca.”

On kaže da bi se posla rado prihvatio, ali da mora da vodi računa o domaćinstvu, vozi djecu u školu i brine o majci. Vremenom kuća je dotrajala, a novca nema.

“Problem je krov. Prokišnjava. Gore je lamperija koja prokišnjava i pada. Postoje i dotrajali prozori, pa se stvara vlaga. Ostalo sam ja skrpio nekako”, kaže Milan.

Njegova ćerka Teodora objašnjava da je u kući veoma hladno zbog dotrajale lamperije.

“U našoj sobi piri zbog lamperije. U dnevnom ložimo vatru, pa je tamo toplije nego u ostalim sobama.”

Inicijator akcije prikupljanja pomoći Radićima je crkvena opština Ražljevo. Sveštenik Kristijan Đokić kaže da smo svjedoci pustih srpski sela i loše demografije, te da se raduju svakoj novoj porodici.

“Ako je situacija ovakva kakva jeste trenutno u ovoj porodici da im se pripomogne da se skrase da bi otpočeli život na ovom prostotu, mi kao crkva i kao zajednica moramo da priteknemo u pomoć”, rekao je Đokić.

On je pozvao sve dobre ljude da učine malo da bi Radići u svojoj domovini imali siguran krov nad glavom.

Podaci za uplatu novčane pomoći:

Primalac: CRKVENA OPŠTINA RAŽLJEVO

Broj žiro-računa za uplate iz BiH: 555-20000096901-21

Braj računa za uplate iz inostranstva EURO: 5550000027888585;

IBAN SWIFT: NOBIBA22AXXX

Svrha doznake: Donacija porodici Radić Popovo Polje

Tel: Kristijan Đokić + 387 (0)65-609-414

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This