Počinje suđenje vlasniku hotela za napad na radnicu

Počinje suđenje vlasniku hotela za napad na radnicu

U Opštinskom sudu Konjic je za 27. decembar zakazan glavni pretres protiv A. D. (44) iz Jablanice optuženog za krivično djelo “Teška fizička povreda” na štetu Enise Klepo (28).

Ova informacija je potvrđena od strane punomoćnika oštećene iz Advokatske kancelarije Dalipagić-Crnjac iz Mostara.

Suđenje u ovom slučaju je trebalo početi 27. novembra, međutim, glavni pretres je otkazan zbog bolesti optuženog.

Izjasnio se da nije kriv:
On se 28. oktobra pred sudijom za prethodno saslušanje Opštinskog suda u Konjicu izjasnio da nije kriv za djelo koje mu se stavlja na teret.

Podsjetimo, Klepo, koja je diplomirana pravnica, u hotelu “Jablanica” je radila kao recepcionerka. Nezadovoljna platom i uslovima na svom radnom mjestu, odlučila je dati otkaz i zatražiti isplatu svoje zarađene plate od mizernih 700 KM. Umjesto toga, A.D.  ju je pretukao na radnom mjestu.

Prema optužnici, vlasnik hotela se tereti da je 1. avgusta ove godine oko 21.30 stigao u hotel, na poziv svoje supruge I. Dž., inače, direktorke hotela, a nakon kraće verbalne prepirke između nje i oštećene oko isplate plate, davanja otkaza i drugih problema na poslu, optuženi je došao do recepcije, te je odmah krenuo ka oštećenoj tjeravši je iz objekta.

Udarao je šakama i galamio:
– Rukama ju je uhvatio za majicu u predjelu grudi, gurajući je prema prostoriji u kojoj se nalazi bazen i udarajući oštećenu šakom u predjelu glave, lica i očiju, u čemu ga je pokušala sprečiti zaposlena hotela S. N., ali u tome nije uspjela, jer je i nju optuženi odgurnuo – navedeno je u optužnici Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Potom je oštećenu dalje nastavio fizičkom snagom udarati i gurati je u pravcu hodnika ka bazenu, te je zatvorio vrata od hodnika i nastavio je udarati, pri čemu je galamio na nju, upućivao joj pogrdne riječi i govorio joj kako joj neće platiti, prenosi Avaz.

– Nakon toga je oštećena sjela na stepenice, a potom i napustila prostorije hotela, te se uputila u Dom zdravlja Jablanica, a zatim i u SKB Mostar gdje je i hospitalizovana i gdje su joj konstantovane teške fizičke povrede u vidu otoka i krvnog podljeva gornjeg i donjeg kapka oba oka, krvarenje ispod konjuktive lijevog oka i prijelom lijeve očne šupljine bez pomaka – stoji u optužnici.

(Buka)

CATEGORIES
Share This