Patrijarh Porfirije uputio molitvu za mir u Svetoj zemlji

Patrijarh Porfirije uputio molitvu za mir u Svetoj zemlji

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije uputio je danas molitvu za mir u Svetoj zemlji, pogođenoj ratnim sukobima, u kojim stradaju nevini ljudi, i hrišćani i Jevreji i muslimani.

 

– Upućujemo kolenopreklono molitve Gospodu i Spasitelju našem da donese mir u Jerusalim, u Svetu zemlju, jer tamo silno stradaju svi, i hrišćani i Jevreji i muslimani, tamo gdje je Gospod poslije svog Vaskrsenja učenicima i apostolima svojim javio najprije riječima:

Mir svoj dajem vam. Mir vam! Darovao je mir apostolima, a preko njih i svim ljudima i svim narodima do kraja svijeta i vijeka. Taj mir je među nama i darovan je, ali od nas zavisi da li ćemo ga učiniti djelotvornim  – naveo je patrijarh Porfirije.

On je istakao da su u ratovima svi poraženi, nezavisno od toga kako su ratovi počeli, i da je poraženo ljudsko dostojanstvo.

– Poraženo je ljudsko naznačenje, poražen je cilj zbog kojeg smo stvoreni. Nema dobitnika u ratovima, samo je zlo ono što upisuje sebi još jedan dobitak, čovjek je poražen, a Bog koji je ljubav, koji hoće ljubav, koji hoće zajednicu i mir među ljudima, On je iznevjeren – istakao je on.

Patrijarh srpski uputio je molitvu da se ratovi zaustave.

– Gospode, spasi sve narode, zaustavi ratove, jer nevini ljudi danas stradaju u Svetoj zemlji, u zemlji koju su Tvoje svete stope osveštale – poručio je patrijarh Porfirije.

Srna

CATEGORIES
Share This