Oglasio se MUP: Uhapšeno sedam osoba, za tri se još traga

Oglasio se MUP: Uhapšeno sedam osoba, za tri se još traga

U Banjaluci je sprovedena operativna akcija “Omerta” usmjerena na sprečavanje zloupotrebe droga, u kojoj je slobode lišeno sedam lica inicijala A.M – M.D. – B.G. – N.K. – A.A. – N.M. i M.G.

Uhapšeni se na teret stavljaju osnove sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Izvršen je pretres na deset lokacija na teritoriji grada Banjaluka i na jednoj lokaciji u Kotor Varošu, gdje su pronađeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Operativna akcija „Omerta“ se sprovodi od marta tekuće godine i u okviru planiranih aktivnosti je pronađeno i oduzeto oko 1660 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, oko 400 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na marihuanu, više digitalnih vaga, dvije vojne puške, pištolj, veća količina novca, kao i drugi predmeti“, rekao je načelnik Policijske uprave Banjaluka Đurica Vukelić.

Za tri lica koja su obuhvaćena današnjom akcijom se intenzivno traga.

Sva lica koja su lišena slobode biće sprovedena u nadležnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

(BN) Foto:BN

CATEGORIES
Share This